PAÜ'de Senato Üyelerinin Toplantı Salonu Yenilendi

PAÜ'de Senato Üyelerinin Toplantı Salonu Yenilendi

PAÜ'de Senato Üyelerinin Toplantı Salonu Yenilendi

A+A-

 Pamukkale Üniversitesi’nin konferans sistemi ile yenilenen senato salonunda yapılacak toplantılar artık dijital ortamda gerçekleşecek olup, dokunmatik sistem kullanılacak.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ önderliğinde, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Semin Melahat Fenkci, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı ve fakülte dekanları, ensitütü, meslek yüksekokul ve yüksekokul müdürlerinden oluşan 55 senato üyesi ile Pamukkale Üniversitesi Senatosu yenilenen salonunda ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yenilenen senato salonunda yapılan yeni sistem ile her senatör için bir dijital ünite bulunmakta olup, bu üniteler parmak izi veya kart okutularak açılabilmekte. Yeni sistem ile toplantıya katılım yoklaması ve oranı, alınacak kararlar için yapılan oylamalar, söz hakkı isteme, hangi senatörün hangi oyu verdiği, kullanılan oyların yüzdelik oranları gibi her ayrıntı açık olarak dijital ortamda görülüp raporlanabilmekte.

Yenilenen senato salonunda ayrıca, 4 tane 65 inç ekran, 4 tane 55 inç video vol ekran bulunmakta ve bu ekranlara kamera görüntüsü, bilgisayar ortamındaki sunum görüntüsü, oylama sonuçları da verilebilmekte. Sistemde bulunan kameralar söz alan senatörü otomatik görüntülemekte olup, kimin kaç dakika konuştuğu, toplantının ne kadar sürdüğü, kaç oylama yapıldığı, oylama sonuçları gibi her detay dinamik olarak dijital ortamda görülüp, oylamaların sonuçları doküman olarak da elde edilebilmekte.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.