PAÜ'de Miniklere Kaynaştırma Eğitimi

PAÜ'de Miniklere Kaynaştırma Eğitimi

Pamukkale Üniversitesi ve Özel Olimpiyatlar Türkiye TÖSSED (Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği) ortaklığında yapılan “Pamukkale Üniversitesi Minik Sporcular Projesi” 2-7 yaş arası özel eğitim gereksinimli olan ve normal gelişim g

A+A-

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şehmus Aslan’ın başkanlık ettiği ve toplamda 16 hafta devam eden projede gönüllü Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencileri de bulundu. Teorinin pratiğe dönüştürüldüğü etkinlikte, öğrenciler derste almış oldukları teorik bilgileri uygulamalı olarak özel gereksinimli çocuklar ile normal akranlarını buluşturarak, egzersiz uygulamalar ile çocukların motor becerilerinin gelişimini görme fırsatını buldular.  

Minik Sporcular Projesi’nin kapanış ödül törenindeyse Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılıçarslan başta olmak üzere, Pamukkale Milli Eğitim İlçe Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Bedha Özbek, Ahmet Çalışkan Anaokulu Müdür Yardımcısı Hasan Baş ile birlikte birçok akademisyen, veliler, gönüllü öğrenciler, minik sporcular katılımda bulundular.

Yapılan törende, 16 hafta süresince fiziksel etkinliğe katılımda bulunan minik sporculara madalyalar takdim edildi. Bu etkinlik süresince gönüllü olarak katılan Pamukkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencilerine de katılım belgeleri törenle verildi.

ÖNEMLİ BECERİLER KAZANABİLİR

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şehmus Aslan, yapılan projeyle alakalı yapmış olduğu açıklamada desteklerinden ötürü Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere emeği geçen tüm Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri, idari personeli ve gönüllü öğrencilere teşekkürlerini iletirken, bu proje ile otizm spectrum bozukluğu olan iki çocuğun kaynaştırma okuluna gitmesi ve konuşma becerisi olmayan otistik bir çocuğun da konuşma becerisinde gelişme gösterebildiğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.