PAÜ'de Matematik Eğitimi Kongresi

PAÜ'de Matematik Eğitimi Kongresi

Pamukkale Üniversitesi 13. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi’nde, Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin 13. sü başladı. Türkiye’nin 4 bir tarafındaki üniversitelerden gelen uzman eğitimcilerin katkısı ile 2 devam edecek olan kongre, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kongrenin protokol konuşmalarında ilk olarak sözü alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, kongrenin bilime katkı sağlamasını diledi.

Değirmenci, kentte böyle bir bilimsel kongrenin yapılıyor olmasından çok memnun olduklarını, üniversitenin çeyrek asırdır şehre ve bilime katkı yaptığını, muhakeme edebilme yeteneği, analitik düşünme yeteneği, soyut ve kavramsal olaylara yaklaşabilme, neden-sonuç ilişkisini kurabilme bakımından matematik ve fen bilimleri insanları hayata bağlamış olan en temel değerlerden bir tanesi olduğunu, bugün bu kongre ile hem karar verici akademisyenler hem de uygulayıcı öğretmen arkadaşların bilimsel bakımdan Denizli’den bütün ülkeyle paylaşmış olacaklarını ifade etti.

PAÜ Rektör Yardımcısı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Erdinç Duru da bir konuşma yaptı. Kongre ile alakalı bilgilendirmede olan Duru, Kongre programında 4 panel, 2 çalıştay, 500’e yakın sözlü bildiri ve 20 poster sunumuna yer verileceğini, bu sene kongrenin  ana teması ‘21’inci Yüzyıl Becerileri ve Öğretmen Yeterlilikleri’ olarak belirlendiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.