PAÜ'de Konferanslar Devam Ediyor

PAÜ'de Konferanslar Devam Ediyor

PAÜ'de Konferanslar Devam Ediyor

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu’nun akademik kariyer hedefi olan öğrencilere yol göstermek amacıyla düzenlediği ‘Akademisyenlik Yolu’ isimli konferans büyük ilgi gördü.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Şahin Arslan, Yrd. Doç. Dr. Sevil Söyleyici ve Öğretim Görevlisi Melda Tomaş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılışında konuşma yapan Genç Liderler Topluluğu Başkanı Haluk Özer, topluluğun kuruluş amacı olan liderlik ve girişimcilik kapsamında yaptığı ‘Akademisyenlik Yolu’ isimli proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Gerçekleştirdikleri konferansta akademisyenlik yolunun ilk adımı olan yüksek lisans ve doktora süreçlerini, avantajları ve dezavantajlarını, yurtiçi ve yurtdışında akademik kariyer yapmanın farkları gibi konulara değinileceğini belirten Özer, konuk konuşmacıları takdim ederek sözlerini tamamladı.

İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin ilk konuşmacısı olan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Şahin Arslan, akademisyenlik yolunun ilk basamağı olan yüksek lisans eğitiminin başvuru koşulları ve tezli/tezsiz yüksek lisans eğitimleri arasındaki farklardan bahsetti. Doç. Dr. Arslan, akademisyen olmak dışında çalıştığı alanda uzmanlık kazanmak adına yüksek lisans yapmanın önemini vurgularken, Amerika ve İngiltere’de yüksek lisans yapmak konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Konferansın ikinci konuşmacısı olan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevil Söyleyici, genç akademisyen adaylarına yüksek lisans, doktora yapmak isteyen öğrencilere hangi durumlarda yüksek lisans ve doktora yapılmalı, ne zaman yüksek lisans veya doktora yapılmalı, yüksek lisans veya doktora yapmaya karar verildiğinde üniversite seçimi, çalışma yapılacak alanın belirlenmesi ve danışman hoca seçiminin önemine değindi. Yrd. Doç. Dr. Söyleyici konuşmasını tamamlarken, ‘Üniversite bir kültürdür, sizleri yükseğe taşır. Hayata bakış açınızı değiştirir. İyi bir çalışma ortamınız ve olanağınız varsa sorgulamayı bilim çerçevesinde öğrenirsiniz’ dedi. Öğrencilere akademik kariyerlerinde başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Konferansın son konuşmacısı olan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Melda Tomaş, yüksek lisans yaparken neler kazanımlarından bahsederken, yüksek lisanstan doktora sürecine giriş, mezun olunan üniversite dışında başka bir üniversitede yüksek lisans yapmanın artı ve eksi yönleri gibi konularda öğrencilerle kendi deneyimlerini paylaştı. Konferansın sonunda konuşmacılar, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.