PAÜ'de canlı cerrahi kursu heyecanı!

PAÜ'de canlı cerrahi kursu heyecanı!

7 Nisan tarihinde Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı'nda Avrupa Üroloji Derneği destekli Canlı Cerrahi Kursu yapıldı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı'nda Avrupa Üroloji Derneği destekli Canlı Cerrahi Kursu 7 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı tarafından PAÜ Hastanesi'nde “Retrograd İntrarenal Ccerrahi” (RIRC) kursu tertip edildi. Kurs, Avrupa Üroteknoloji Okulu (ESUT) gözetiminde Uluslararası Laparoskopi ve Robotik Cerrahi Derneği (IRLS) işbirliği çerçevesinde yapıldı. Kursta, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi, ülkemizin pek çok kentinden konunun uzmanı bilim adamları, Denizli ilinden ve çevre illerden eğitim almak üzere veya toplantıyı izlemek üzere üroloji uzmanları yer aldı.

PAÜ'de Kurs Heyecanı

Pamukkale Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı adına açıklamada bulunan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay ESUT, bu tip kurslarda çok sayıda eğitici görevi üstlendiğini belirterek bu kursun Pamukkale Üniversitesi'nde ilk defa uygulanmasından duyduğu mutluluktan bahsetti. Dr. Tuncay ESUT kursu yapabilmesi için gerekli alt yapı, cihazlar ve akademik gücün Denizli ilinde mevcut olduğunu söyleyerek, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nın uluslararası Üroloji camiasında kabul edilen bir merkez olduğunu belirtti.

Anabilim Dalı öğretim üyeleri yaptıkları açıklamada kendilerine bu imkanı sağlayan üniversite yönetimine başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi ve hastane Başhekimliğine teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.