PAÜ'de Atık Pil Eğitimi Verildi

PAÜ'de Atık Pil Eğitimi Verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’nde atık pil eğitimi gerçekleştirildi.

A+A-

Konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı, katılımcılar Atık Pil konusunda bilgilendirildi.Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan TAP Derneği Pamukkale Üniversitesi’nde Atık Pillerin toplanması, bertaraf ve geri dönüşüm konulu bir eğitim gerçekleştirdi.

Pamukkale Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sunumu Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Teknik Eğitim Uzmanı Savaş Arna gerçekleştirdi. Katılımcılar atık pillerin toplanması, bertaraf, geri dönüşüm ve pilin verimli kullanımı konularında bilgilendirildiler.

Eğitime Çevre ve Kimya Mühendisliği bölümlerinden öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan 90 kişilik bir grup katıldı.

TAP’tan 5 üniversite öğrencisine burs…

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Türkiye’de 39 ilde 42 üniversitede Çevre Mühendisliği bölümleri arasında ‘’Çevre Mühendisleri Yarışıyor’’ adı altında bir proje sürdürüyor. Bu proje Ekim 2016-Temmuz 2017 tarihleri arasını kapsıyor. Ödül olarak ise en çok atık pil toplayan ilk 5 üniversitede 1’er öğrenciye 2017-2018 eğitim öğretim döneminde burs verilecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.