PAÜ’de 21. Yüzyıl’ın Eğitim Anlayışı Konuşuldu

PAÜ’de 21. Yüzyıl’ın Eğitim Anlayışı Konuşuldu

PAÜ Eğitim Fakültesi Genç Eğitimciler Topluluğunca “21. Yüzyıl Sınıflarında Duygusal Zekaya Yer Açmak” isimli konferans yapıldı.

A+A-

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda yapılmış olan konferansta Uzman Psikolojik Danışman Ece Akın Bakanay bilgilerini aktardı.

Etkinlikten evvel açıklamalar yapan PAÜ Genç Eğitimciler Topluğu Başkanı Duygu Çetin, Eğitim Fakültesi öğrencilerine değişik bakış açıları kazandırabilmek için alanında uzman kişileri okula davet ettiklerini, bugünde 21. Yüzyıl Sınıflarında Duygusal Zekaya Yer Açmak isimli konferansı organize ettiklerini, kendilerinin öğretmen adaylarının fakültede aldıkları derslerin yanında, böyle etkinliklerde kazanacakları becerilerin de önemli olduğunu düşündüğünü, arkadaşlarına farkındalık kazandırmak amacı ile böyle etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini, topluluğun faaliyetlerine tüm öğrenci arkadaşları beklediklerini belirtti.

Akademisyen ve öğrencilerin büyük ilgi göstermiş olduğu etkinlikte Uzman Psikolojik Danışman Bakanay,  “Sosyal-Duygusal Öğrenme” başlığı altında bireyin kendi duygularını tanıması, kişilerarası ilişkiler, problem çözümü, etik-ahlaki kararlar alma ile alakalı gibi konuları açıkladı.

Sadece Ana Dersler Gelişmeyi Sağlamaz

Öğrenme ortamları olan sınıflarda sosyal-duygusal öğrenmenin öneminden de bahseden Bakanay, son senelerde yapılmış olan araştırmaların okul sonrası başarı için öğrencinin sadece Matematik, Fen Bilimi gibi derslerde başarılı olmasının yeterli olmadığını gösterdiğini, günümüzde kişilerarası iletişimin, empati yapabilmenin ve problem çözme yeteneklerinin güçlenmesinin bireylerde başarıya yol açtığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.