PAÜ'de 2018-2019 yeni eğitim öğretim yılı açılışı

PAÜ'de 2018-2019 yeni eğitim öğretim yılı açılışı

Pamukkale Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni gerçekleştirildi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni; Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyesi Alp Arslan, Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan’ın verdiği açılış dersleri ile resmen gerçekleştirildi.

 

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Yargıtay Onursal Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK Üyesi Alp Arslan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Piyade Alb. Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Âdem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ile birlikte çok sayıda protokol üyesi, akademisyenler, Pamukkale Üniversitesi İdari Yönetimi ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören Pamukkale Üniversitesi’nin tanıtım filmi gösteriminin ardından Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer ve Öğr. Gör. Birol Işıkdemir’in sunduğu müzik dinletisi ile devam edildi.

 

Gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından tören, sırasıyla Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı açılış konuşması yapılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Valisi Hasan Karahan’ın açılış konuşmaları ile devam etti.

 

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, "Pamukkale Üniversitesi yeni eğitim ve öğretim yılında yine her sene olduğu gibi yeni umutlar ile başlıyor. Pamukkale Üniversitesi; eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat etmektedir."

Denizli'de İkinci Bir Üniversite

"Türkiye’nin 21. Yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında üniversitelerimizin rolü her zaman büyük olacaktır. Gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi oldukça önemlidir. Türkiye’nin stratejik hedeflerine ulaşabilmesi; üniversitelerimizin performansı ve yetişmiş insan gücünün geliştirilmesi ile yakından alakalıdır. Temel gayemiz, gençlerimizi en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, mesleki açıdan yetkin, vizyonel bakış açısına sahip ve inovatif düşünebilen bireyler olarak mezun edebilmektir." dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz Belediyemizle birlikte, çok değerli Rektörümüzle birlikte, Büyükşehir meclisinde aldığımız karar doğrultusunda Denizli’de ikinci bir kampüs veya üniversitemiz olsun istiyoruz. Başka illerde birden fazla üniversitelerimiz mevcut. Üniversitemizin büyümesi noktasında yeni bir kampüsünde çok çok önem arz ettiğini düşünmekteyim." dedi.

 

Denizli Valisi Hasan Karahan, ‘‘Üniversitemiz şehrimizle içli dışlı, şehrimizin önemli değerlerimizden bir tanesidir. 26 yıldır Denizli’nin büyümesinde ve kalkınmasında, Denizli’nin sanayi ve ihracat şehri olmasında büyük katkılar sağlayan önemli bir kurumumuz olan Pamukkale Üniversitesi, güçlenerek yaşamakta olup, üniversite-şehir ve bilim-sanayi işbirliğinin artırılması adına her türlü işbirliğine açık olup destek vermeye devam edeceğiz.’’ dedi.

 

Açılış derslerinin ardından tören protokol üyelerinin törene katkı ve katılım gösteren konuklara hediye takdimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.