PAÜ'de ''Atatürk'ü Anlamak'' Adına Konferans Verildi

PAÜ'de ''Atatürk'ü Anlamak'' Adına Konferans Verildi

Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu

A+A-

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında Pamukkale Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu’nun düzenlediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anmak ve Anlamak isimli konferans akademisyen ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Süleyman Solmaz, ‘Topluluk olarak 11 yıldır yaptığımız çeşitli etkinliklere bir yenisini daha ekliyoruz. Atatürk’ü anmak, anlamak ve onu yaşamak lazım diye düşünüyorum. Atatürk ile ve O’nun fikirleriyle de hal olmak, fikirleri ile yaşamak ve fikirlerini yaşatmak önemlidir’ şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan bir müzik dinletisi sunuldu. Dinletinin ardından Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Kodal ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anmak ve Anlamak’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Sunum öncesi günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Prof. Dr. Kodal, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını tüm şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde rahmetle ve minnetle andığını ifade etti. Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen bu etkinliğe katkı sağlamanın verdiği memnuniyeti de ayrıca dile getiren Prof. Dr. Kodal, Atatürk’ün aslında kendisiyle ilgili değerlendirmesini en iyi şekilde yine kendi söylem ve demeçlerinde yaptığını söyledi. Atatürk’ün 1948 yılından itibaren bütün söylem ve demeçleri bir araya getirildiğini ve üç cilt halinde yayınlandığının bilgisini veren Prof. Dr. Kodal, Mustafa Kemal Atatürk’ü en iyi en doğru olarak yine Atatürk’ten öğrenebilineceğini vurguladı.

Prof. Dr. Tahir Kodal’ın yaptığı sunumun ardından konferans, öğrenciler tarafından yapılan şiir dinletileri ve Atatürk’ün hayatına ilişkin paylaşılan anılar ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.