PAÜ Cemaat Baskısıyla Çalkalanıyor !

PAÜ Cemaat Baskısıyla Çalkalanıyor !

PAÜ Rektörü Kutluhan’ın, Genel Sekreter Ceylan’a istifa etmesi yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü. Ak Partili bir yetkilinin ise CHP Milletvekili Şeref Arpacı’nın eşi akademisyen Öncü Yanmaz Arpacı’nın da aralarında bulunduğu üç ismin görevden alınması

A+A-

Rektör yardımcılarının istifaları ve cemaat yapılanması iddiaları ile çalkalanan Pamukkale Üniversitesi bir kez daha skandal iddialarla gündeme geldi.

Aydınlık.com.tr’de yer alan haberde PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ın yanında iki rektör yardımcısının bulunduğu ortamda üniversitenin genel sekreterini makamına çağırarak istifa etmesi için baskı yaptığı iddia edildi.

Daha önce haksız gerekçelerle görevden alınan, göreve iade davasını kazanmasına rağmen bir süre atanmayan, genel sekreterlik görevine mahkeme kararı ile atandıktan bir gün sonra yine hukuksuz olarak üniversitenin başka birimlerinde görevlendirilen Ceylan, uzun yargı süreçlerinden sonra tekrar görevinin başına geçebilmişti. Baskıya maruz kalan Ceylan’ın ’28 Şubatçı’ olmakla suçlandığı da iddialar arasında yer aldı.

“CHP MİLLETVEKİLİNİN EŞİNİ GÖREVDEN AL TALİMATI”

Diğer yandan haberde AK Partili bir üst düzey yetkilinin, Rektör Kutluhan’a görevden alması için üç isim verdiği de ileri sürüldü. Verilen üç isim arasında Genel Sekreter Ceylan’ın yanı sıra CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı’nın eşi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öncü Yanmaz Arpacı’nın da yer aldığı ifade edildi.

Görevden alınması istenen üçüncü ismin ise; merhum Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun kızı, PAÜ Eski Rektörü ve Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç’ın eşi PAÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Füsun Ardıç olduğu iddia edildi.

İLGİNÇ İDDİALAR

Aydınlık.com.tr’de gazeteci Kaan Arslan imzasıyla yayınlanan haberde Rektör Kutluhan’a üç ismi görevden alması karşılığında yeniden rektör olarak atanmasının sağlanacağı ayrıca YÖK’te devam eden yabancı öğrenci skandalı soruşturmasından sıyrılacağı sözü verildiği iddia edildi.

Haberde istifa baskısı ile karşılaşan Genel Sekreter Ceylan’ın YÖK’e şikayette bulunduğu, başvurunun ardından inceleme başlatıldığı, olaya tanık olan rektör yardımcılarının bilgisine başvurulduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.