PAÜ, Tiyatro Festivali Başladı

PAÜ, Tiyatro Festivali Başladı

Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun bu sene 10.’sunu organize ettiği ‘Tiyatro Festivali’ kampüste gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

A+A-

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nin önünde başlayan ve Gölbahçe’ye kadar süren kortej yürüyüşüne; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Arzu Yaren, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Yayla, PAÜ Tiyatro Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Zeha Yakar ve Topluluk Başkanı Nida Yıldırımcan ile beraber PAÜ İdari Yönetim Üyeleri ile çok sayıda öğrenci katılımda bulundu.

PAÜ Tiyatro Topluluğu’nun organize ettiği 10. Tiyatro Festivali’nde bu akşam ilk olarak PAÜ Hayal Perdesi Oyuncuları’nın Simon Machard’ın Düşleri isimli oyun PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde izleyiciler ile buluşacak.

8 gün devam edecek olan festivalde, Ankara Üniversitesi, Van 100. Yıl Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi gibi farklı üniversitelerin tiyatro topluluklarının sahneleye koyacağı tiyatro oyunlarının yanı sıra İstanbul Avcılar Belediyesi’nin tiyatro oyuncularının sahneleyeceği bir oyun da olacak.

PAÜ 10. Tiyatro Festivali çerçevesinde, toplam 13 oyun Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi ve PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde hafta boyu izleyiciler ile buluşturulacak. Tiyatro oyunlarının dışında Mahşeri Cümbüş Oyuncuları ve Devlet Tiyatroları Oyuncusu Burak Şentürk ile söyleşiler de program dahilinde olacak. Festival çerçevesinde bunun yanında çeşitli eğitmen-tiyatro oyuncuları tarafından öğrenciler için atölye çalışmaları da yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.