Panik Atak Geçiren Zürafa İhmal Yüzünden Öldü

Panik Atak Geçiren Zürafa İhmal Yüzünden Öldü

Tayvan'da çiftleştirilmek amacıyla başka bir hayvanat bahçesine gönderilmesine karar verilen zürafa, yolculuk sırasında panik atak geçirerek öldü.

A+A-

Tayvan'da Taipei Hayvanat Bahçesi'nde bulunan yedi yaşındaki zürafa Hsiao Chiu, başka bir hayvanat bahçesine nakledilirken panik atak sonucu hayatını kaybetti.

ACI ÇEKMİŞ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Otopsi sonucunda hayvanın zatürre ve yolculuk sebebiyle geçirdiği anksiyeteden acı çekmiş olduğu tespit edilirken, Chiu'nun akciğer ve kalp yetmezliği sonucunda öldüğü belirtildi.

Hayvanat bahçesi yetkilileri yaptığı açıklamada, zürafanın zaten acı bir kaza geçirdiğini ve bu sebepten yolculuğun önceden ertelenmiş olduğunu ifade etti.

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI AYAKLANDI

Hsiao Chiu'nun ölümü hayvan hakları savunucularını ayaklandırdı. Aktivisitler, esaret altındaki hayvanları korumak için daha sert yasalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tayvan Hayvan ve Çevre Topluluğu Başkanı Chen Yu-min "Hayvanların ölümüne yol açan bu tür ihmalkar hareketler önlenmeliydi fakat hala devam ediyor." diye konuştu.

HAYVANAT BAHÇESİ YETKİLİLERİ ELEŞTİRİLDİ

Yerel haber kaynakları da zürafanın hastalığının erken tespitinde başarısız kaldığını iddia ederek hayvanat bahçesi yetkililerini eleştirdi.

Yüzlerce kuşun, iki kedi ve bir köpeğin havalimanında saatlerce sıcak altındaki kapalı konteynerde bekletilmeleri yüzünden ölmeleri üzerinden bir hafta geçmeden yaşanan bu olay dikkatleri hayvan hakları konusunda yaşanan ihmallere çekti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.