Pamukkaleliler Çevre İçin Yarışıyor

Pamukkaleliler Çevre İçin Yarışıyor

Pamukkale Belediyesi’nden, doğaya zararlı olan elektronik atıklar ile alakalı farkındalık yaratmak amacı ile önemli bir adım daha geldi.

A+A-

Her projesinde dikkatleri çeken Pamukkale Belediyesi, yeni yarışması ile de doğa dostu olduğunu bir defa daha gösterecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve geldikleri günden bu yana daha yaşanabilir bir Pamukkale için çalışırlarken pek çok önemli projeyi hayata geçirdiklerine dikkatleri çekti. bugüne dek yaptıkları her projede önceliklerinin çevreye karşı duyarlılık olduğunu belirten Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesinin kurulmuş olduğu günden beri, hem bitkisel atıkların toplanması hem de ambalaj atıklarının ayrıştırılması  ile alakalı muhtarlıklar aracılığı ile ve okullarda seminerler düzenleyip bilgilendirme çalışmaları yapmayı sürdürdüğünü, 2017’de 10 bin 720 litre atık yağın, 10 milyon 356 bin 816 kg ambalaj atığının toplandığını, Pamukkale Belediyesinin, çevreye duyarlılık ile alakalı ambalaj, elektronik atıklar, atık yağ gibi geri dönüşümü olabilecek her konuda ilçedeki okullarda seminerler ve okullar arası atık pil, atık yağ yarışmaları düzenlediklerini, bunlara ilave olarak yine çevre duyarlığı namına önemli bir projeyi başlattıklarını ve ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışmasıyla toplumda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

 

ELEKTRONİK ATIKLAR MUHTARLIKLARDA TOPLANACAK

 

 ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışmasının hedefi ilçe çapında elektronik atık hakkında farkındalık meydana getirmek. Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan yarışmada vatandaşlar evlerinde bozuk, kullanılmamış olan elektronik atıkları muhtarlıklara götürecek. 3 Eylül 2018’de başlayan yarışma, 28 Şubat 2019’e kadar sürecek. Dereceye girenler toplanmış olan tutanaklardan belirlenebilirken, gerekli görülmesi durumunda mahalle nüfusları da dikkate alınacak. Atık kategorisine göre en çok atığı toplayan muhtarlıklar ödül alacak.

 

TOPLANAN ATIKLAR GERİ DÖNÜŞEME GİDECEK

 

Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesinin belediyecilik hizmetleri çerçevesinde elektronik atıkları da topladıklarını ama halkın bu konuda farkındalığının olmadığına dikkatleri çekti ve amaçlarının, halkın atık yağ, ambalaj atığı gibi atıkların toplanabilirliği ile beraber atık elektrikli, elektronik eşyalarla atık lambaların çöp olmadığı, bu atıkların belediyelerce meydana getirilen merkezlere verilebileceğiyle bilinirliliği noktasında toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu, bu yarışmayla Pamukkale’de en çevreci mahallenin belirleneceğini ve yarışma ile alakalı  ayrıntılı bilgilerin www.pamukkale.bel.tr adresinde yer aldığını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.