Pamukkale'den Vefa Örneği

Pamukkale'den Vefa Örneği

Pamukkale Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay trafik kazasında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in adını yaşatıyor.

A+A-

Hollanda ile yaşanan kriz nedeniyle kardeş şehirliği iptal edilen Almelo’nun adını taşıyan caddeye Şehit Başsavcı Mustafa Alper’in ismi verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “15 Temmuz sürecinde ülkemizin birlik ve beraberliğin bozmaya çalışan hain darbecilere karşı başarılı ve kararlı çalışmalar yapan Başsavcısı Mustafa Alper’in ismini ilçemizde yaşatacağız” dedi.

Pamukkale Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısının birinci oturumunda önemli bir konu gündeme geldi. 15 Temmuz’da yaşana hain darbe girişiminden sonra Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanı’na, Türk vatandaşlara yaptığı insanlık dışı uygulamalar kriz yaşanmıştı. Yıllardır Denizli’nin kardeş şehri olan Almelo’nun bu unvanı sona erdirildi. Almelo adıyla bulunan caddenin isminin değiştirilmesi Pamukkale Belediyesi’nin meclis gündeminde görüşüldü. Pamukkale ilçe sınırları içerisinde kalan Mehmetçik ve Kınıklı mahallelerinde bulunan “Almelo Caddesi” isminin değiştirilmesi ile  verilen önerge Pamukkale Belediye Meclisi tarafından oy birliği karar verildi.

“ŞEHİT BAŞSAVCI’NIN ADI İLÇEMİZDE YAŞAYACAK”

Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında konuyla ilgili meclise bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, meclis üyelerine hassasiyetleri için teşekkür etti. Başkan Gürlesin, “Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birlik ve beraberliğin bozmaya çalışan hain darbecilere karşı başarılı ve kararlı çalışmalar yapıp, hukukun üstünlüğü için cansiperane mücadele veren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in isminin, gelecek kuşaklarca da bilinmesini istedik. 15 Temmuz sürecinde, Hollanda’ya giden, Dışişleri Bakanımız ile Aile Sosyal Politikalar Bakanımız ve orada yaşayan Türk vatandaşlarımıza yapılan insanlık dışı uygulamalar sonrasında Denizlili hemşerilerimiz, ilçe sınırlarımız içerisinde kalan Mehmetçik ve Kınıklı Mahallelerinde bulunan ‘Almelo Caddesi’ isminin değiştirilmesi konusunda yoğun taleplerde bulunmuşlardı. Belediye Meclisi’miz de imar komisyonumuzdan gelen önergeyi değerlendirerek, Almelo Caddesi isminin ‘Başsavcı Mustafa Alper Caddesi’ olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verdi. Meclis üyelerimize konuyla ilgili hassasiyetleri için teşekkür ediyor  ve bu vesile ile elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’yi saygıyla anıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.