Pamukkale'de Korkutan Yangın

Pamukkale'de Korkutan Yangın

Denizli ilinin Pamukkale ilçesinin Akhan ile Karakurt mahalleleri arasındaki bir tarlada yakılan anızdan başlayan ve rüzgarın etkisi ile yayılan yangın, kısa zamanda büyüyüp ormanlık alana sıçradı.

A+A-

İki mahallenin arasındaki karayolundaki sürücüler zor dakikalar yaşarken, bir arazöz alevlerin arasında kalıp yanma tehlikesi yaşadı. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Akhan Mahallesi'nde bir tarlada anız yakılması sebebi ile bugün saat 14.30'da başlamış olan yangın, rüzgarın da etkisi ile ormanlık alana ulaştı. Şiddetli rüzgardan dolayı yangın, Akhan ile Karakurt mahalleri arasındaki ormanlık alana zarar verdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğü birimleri, çok sayıda aracı ve personeli yangın bölgesine gönderdi. Ekipler, gittikçe büyüyen yangına 4 dört bir yandan müdahale ettiler ama yangın henüz kontrol altına alınmadı. Yangına 1 helikopter ve 1 uçak da havadan müdahale etmekte.



Ekinler Zarar Gördü

Ormanlık alanın içinde kalan bazı tarlalardaki ekinlerin, yangın sebebi ile zarar gördüğü öğrenildi. Tarla sahipleri, alevlerin önüne geçebilmek için çaba harcadılar ama başarılı olamadılar. Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir arazöz, alevlerin arasından kalmaktan son bir hamle ile kurtuldu. Akhan ile Karakurt Mahallesi arasındaki karayolunu trafik durma noktasına gelirken, sürücüler zor anlar yaşadılar. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.