Pamukkale'de Hayal Gerçeğe Dönüşüyor

Pamukkale'de Hayal Gerçeğe Dönüşüyor

Pamukkale'de Hayal Gerçeğe Dönüşüyor

A+A-

Pamukkale Belediyesi’nin organize ettiği “Pamukkale Spor Oyunları”nın lansmanı için ünlü isimler Denizli’ye geldi. Dünya rekortmeni milli dalgıç Şahika Encümen, milli boksör Adem Kılıççı ve milli basketbolcu Ermal Kurtoğlu bu önemli organizasyonun tanıtımı için Pamukkale’de idi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kurulalı 3.5 yıl olan Pamukkale Belediyesi’nin  bu büyük etkinliğe atmasından dolayı gururlu olduğunu ifade ederek, “27-29 Ekim tarihlerinde Pamukkale için çok önemli isimlerin geleceği program organize ettik. Pamukkale sadece turizm ile değil artık sporla da anılacak” dedi.

 

Türkiye’ye örnek projeleri birer birer hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, çok önemli bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. 27-29 Ekim tarihleri arasında bir çok branşta binlerce sporcunun yer alacağı “Pamukkale Spor Oyunları”nın tanıtımı Pamukkale Colossae Otel’de ünlü isimlerin katılımı ile yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in ev sahipliğinde yapılan lansmana Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile birlikte Dünya rekortmeni milli dalgıç Şahika Ercümen,  milli boksör Adem Kılıççı ve milli basketbolcu Ermal Kurtoğlu ile Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Hamit Turan ve Haberturk Gazetesi  Spor Yazarı Murat Ağca ile ulusal ve yerel medyadan önemli isimler katıldı. Pamukkale Spor Oyunları’nın tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan lansmanın moderatörlüğünü de ünlü spor spikeri Dilara Gönder Yalın yaptı. Lansmanın ilk bölümünde Pamukkale Spor Oyunları’nın maskotu “Pamuk” tanıtıldı.

 

HEDEFİMİZ ULUSLARARASI OYUNLAR

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi’nin daha 3.5 yıl önce kurulmasına rağmen çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirtti. “Pamukkale bir dünya markası” diyen Başkan Gürlesin, “Tarihi ve doğal güzelliğin başkenti olan Pamukkale’yi çok daha tanınır hale getirmek için bu organizasyonu planladık. 27-29 Ekim tarihleri arasında Pamukkale’ye yüzlerce ünlü sporcu gelecek. Biz Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bu oyunlarla birlikte katlamak istiyoruz. 5 dalda ödüllü yarışmalar olacak ayrıca 9 dalda da spor etkinliği yapılacak. Biz Pamukkale’nin adını hem ülkemize hem de Dünya’ya duyurmak için bu ve benzeri etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Pamukkale Spor Oyunları’ndaki amacımız uluslararası hale getirip, geleneksel olarak her yıl katılımın arttığı bir organizasyon olması. Kısa sürede bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Tüm Denizli içi ve dışından halkımızı 27-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Pamukkale Spor Oyunları’na izleyeme ya da katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

“HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR”

 

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise Pamukkale Spor Oyunları’nı hayalin gerçeğe dönüşmesi olarak yorumladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e bu dev organizasyonun gerçekleşmesini sağladığı için teşekkür eden İbanoğlu, “Bu organizasyon gelecekte çok iyi noktalara gelecektir. Pamukkale, daha önce Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile Dünya’ya tanıtılmıştı. Bu oyunlarla hem Avrupa hem de Dünya’ya Pamukkale’yi tanıtabiliriz. Bir çok etkinliğin yer aldığı Pamukkale Spor Oyunları Türk sporuna önemli katkılar sağlayacaktır. Bu etkinlik Pamukkale’nin yüz akı bir projedir ve ilçemizin prestijine önemli katkılar sağlayacaktır. Bir kez daha Başkan Gürlesin’e teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

“TARİHE TANIKLIK ETTİM”

 

Dünya rekortmeni milli dalgıç Şahika Ercümen ise Antik Havuz’da gerçekleştirdiği dalıştaki duygularını dile getirerek sözlerine başladı. “Bu dalışta tarihe tanıklık etme imkanı buldum” diyen milli sporcu, “Dalış sığ bir alanda oldu. Ancak hissettirdiği duygu oldukça derindi. Yüzyıllar öncesinden kalan bu antik havuzda dalmak benim için çok özeldi. Bizler geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi birer örnek olmak için buradayız. Ayrıca çok değerli Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in önderliğinde 27-29 Ekim’de yapılacak olan spor oyunlarına dikkat çekmek istiyorum. Pamukkale gibi tarihi ve turizm açısından önemli olan bölgede spor ile ilgili etkinliklerin de yapılması gerçekten çok değerli” dedi. Milli boksör   Adem Kılıççı ise Pamukkale’ye ilk kez geldiğini ve hayran kaldığının altını çizerek, “İçinde boksunda olduğu bir çok branşta etkinliklerin yapılacağı Pamukkale Spor Oyunları hem Denizli hem de Türkiye için çok önemli. Bu konuda Başkan Gürlesin’in heyecanına tanıklık ettim. Ben inanıyorum ki bu oyunlar hem ülkemizde hem de dünyada çok önemli yerlere gelecek” diye konuştu. Eski milli basketbolcu Ermal Kurtoğlu ise Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in spora bakış açısından dolayı mest olduğunun altını çizerek, “Sporu bu kadar seven bir başkanı tanımaktan memnun oldum. Ben inanıyorum ki bir çok konuda Türkiye’ye örnek projelere imza atan Pamukkale Belediyesi’nin Pamukkale Spor Oyunları diğer belediyelere de örnek olacaktır. Türkiye’nin genç nüfusunu mutlaka spora yönlendirmek gerekir. Bu tür organizasyonlar çok önemli. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e spora verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SPOR TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

 

“Pamukkale Spor Oyunları” için kente gelen spor yazarları da bu etkinliğin önemine değinen açıklamalar yaptı.  Habertürk Gazetesi Spor Yazarı Murat Ağca, Pamukkale Belediyesi’nin bu etkinliğinin ülkedeki spor kültürünün gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “Bu proje gelecek vaad eden bir proje bana göre. İçeriği açısından bir çok branşta etkinliklerin olduğu bu çalışma için emek veren herkese teşekkür ederim. Spor kültürünü yaygınlaştırmak için bu tür etkinliklerin sayısının çok daha artması lazım. Sporu insanlara sevdirdiğimizde ülkemizde her branş için yaşanan altyapı eksikliği giderilecektir. Sayın Başkan Hüseyin Gürlesin’e böyle bir etkinliğe imza attığı için teşekkür ederim. Bu etkinlik aynı zamanda spor turizminin Pamukkale’ye de ulaşması açısından çok önemli” dedi. Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Hamit Turan ise “Pamukkale bugüne kadar sadece travertenleriyle tanınıyordu. Pamukkale Spor Oyunları ile artık spor ile de anılacak. Pamukkale Belediyesi engelliler ile ilgili önemli işlere imza atıyor. Bedensel engelli basketbol takımı olan bir belediye. Bunun diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum. Pamukkale’de turizm ile birlikte termal sağlık ve spor etkinlikleri bir arada olacak.  Bu etkinliğin uluslararası seviyeye getirilmesi çok önemli olacak” dedi. Pamukkale Spor Oyunları’nın maskotu olan “Pamuk” ile birlikte katılımcılar ve sporcular lansman sonunda günün anısına fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Pamukkale Spor Oyunları 27 Ekim Cuma günü Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’ndan Forum Çamlık önüne kadar yapılacak olan kortej yürüyüşü ve açılış etkinlikleri ile başlayacak. Etkinlikler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününe kadar sürecek. Pamukkale Spor Oyunları’na bir çok önemli spor insanı davet edilecek. Pamukkale Belediyesi, katılımcılarla ilgili açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacak.

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.