Pamukkale'de Hasat Zamanı

Pamukkale'de Hasat Zamanı

A+A-

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel hale getirilen “Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Hasat Günü” Pamukkale İlçesi Gözler Mahallesinde yapıldı. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Hasat Günü’ne Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz ERKAYA, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin GÜRLESİN, Ziraat Odası Başkanı Hamdi GEMİCİ ve çok sayıda davetli ile üretici katıldı.

Hasat Günü’nde konuşan Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz ERKAYA, “İl Müdürlüğü olarak dünya kekik üretiminin başkenti olan Denizli’yi tıbbi ve aromatik bitkiler üretiminde bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda yürütmekte olduğumuz Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması Projesi ile adaçayı, lavanta, dağçayı, salep ve safran gibi diğer tıbbi ve aromatik bitkileri de yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. 2017 yılında Denizli’de 115 bin da alanda 13 bin ton kekik, 3 bin da alanda 150 ton adaçayı ve 500 da alanda 40 ton lavanta rekoltesi bekliyoruz. Bu üretimler ile Denizli çiftçisi tıbbi ve aromatik bitkiler üretiminden 65 milyon TL gelir elde edecek” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin GÜRLESİN ise “Türkiye de kekik ekim alanlarının % 92’si, üretimin ise % 86’sı tek başına Denizli’den gerçekleştirilmektedir. Dünyada kekik dış ticaret hacmi 15-17 bin ton civarında olup, bunun % 75’ini Denizli karşılamaktadır” dedi.

Pamukkale Belediyesi olarak tıbbi aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması ve katma değer arttırıcı işleme ve değerlendirme projelerinde Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte hazırlanacak olan projelere destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. Proje çiftçisi Mehmet AKSOY’un tarlasında yapılan hasat günü etkinliği arazi gezisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.