Pamukkale'de 5 Dekarlık Alan Yandı

Pamukkale'de 5 Dekarlık Alan Yandı

Denizli ilinin Pamukkale ilçesi Akköy Mahallesi'nde genç fidanların olduğu ormanlık alanda çıkmış olan yangın sonucunda, 5 dekarlık alan yanıp zarar gördü.

A+A-

Denizli’de bir orman yangını daha meydana geldi. Bu sefer genç fidanların olduğu bölgede 5 dekarlık alan yok oldu.  İşte üzücü yangın hakkında detaylar:

Yangın Akköy Mahallesi’ne bağlı olan Toparan mevkiinde çıktı. Bölgede genç fidanların olduğu ormanlık alanda, bugün saat 13.00 sularında henüz tespit edilemeyen bir sebeple yangın başladı. Yangını ilk fark eden vatandaşlar oldu ve hemen yangın olan bölgeye koştular.  Yangının tahmin ettiklerinden de büyük olduğunu gören vatandaşlar hemen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber ettiler. İhbarı alan Orman Bölge Müdürlüğü birimleri hemen yangın bölgesine sevk edildi.

Birimler yangına havadan 1 helikopter ile karadan ise 5 arazöz ile 20 yangın söndürme işçisiyle müdahale ettiler. Genç ormanlık alanda çıkmış olan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin tam zamanında yapmış oldukları müdahale ile kontrol altına alınıp söndürüldü.

Sebebi Belli Değil

Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamasında, yangının çıkış sebebinin tam belli olmadığını ve hala araştırıldığını, genç fidanların olduğu 5 dekarlık ormanlık alanın yanıp zarar gördüğünü, soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve konu ile alakalı gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yangının çıkış sebebinin belli olacağını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.