Pamukkale Çok Daha Güvenli Olacak

Pamukkale Çok Daha Güvenli Olacak

Pamukkale Belediyesi, ilçe çapındaki parkların daha güvenli olması amacı ile üstünde çalıştığı projeyi hayata geçirmek için gün sayıyor.

A+A-

2014’te kurulmasından beri halkın sağlığı, güvenliği ve rahatı için çalışmalarına devam eden Pamukkale Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak projeleri ortaya koyuyor. İlk senesinden beri 68 mahallede 600’e yakın MOBESE kamerası montajı yapılıp, ilçenin genel güvenliği sağlandı.

 

ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

 

Pamukkale ilçe sınırlarında sayıları 400’ü bulan parkların daha güvenli hale geleceği sistem üstünde yapılan çalışmalar sona yaklaştı. Proje kapsamında ilçedeki parklara dikilecek olan özel bir direk çok amaçlı olarak ayarlanacak. Led lambalar ile ışık oranı fazlalaşırken, parklardaki kör noktalarda en aza indirgenecek. Bu direklerde güvenlik kameraları da olacak. Enerji tasarrufu bakımından ise güneş enerjisi panelleriyle gerekli olan elektrik üretilecek. Deneme amaçlı direk kurulurken, yapılacak olan incelemeden sonra proje ileriki aylarda hayata geçirilecek.

 

HER ŞEY VATANDAŞIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN

Halkın güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Başkan Gürlesin, kendilerinin bu konuda bir ilke imza atıp 68 mahallenin tümünde 600’e yakın güvenlik kamerası yerleştirdiklerini, bu kameraların yüz tanıma ve plaka okuma özelliğine sahip olduğunu, bu MOBESE kameraları ile ilçedeki olay ve faili meçhul olayların sayısında çok büyük azalmaların olduğunu,  bu çalışmanın diğer aşamasınınsa parklarla alakalı olduğunu,  bu kapsamda parkların daha fazla ışık ile karanlık noktalarının ortadan kaldırılması ve 24 saat boyunca kameralar ile izlenmesinin sağlanacağını, bu şekilde istenmeyen olayların önüne geçilmiş olacağını, böylece madde bağımlılarının mekanları olmalarının da engelleneceğini,  tüm çabalarının halkın güven içinde yaşadığı bir Pamukkale ilçesi oluşturmak olduğunu dile getirdi.

 

Bunun yanında Başkan Gürlesin, son günlerde ortadan yok olan ve cansız bedenlerine erişilen çocukların gündem oluşturmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, bu canice olaylarda çocukların yaşamlarını yitirmesine sebep olan kişileri lanetle kınadığını, ve bu tür olaylar tekrar yaşanmamasını umduğunu söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.