Pamukkale Belediyesinden Örnek Bir Proje Daha

Pamukkale Belediyesinden Örnek Bir Proje Daha

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, tüm bölgeye hizmet edecek, örnek bir projenin daha altına imzasını attı.

A+A-

Pamukkale Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’ndan, gönüllülük esasına göre çalışan, meydana gelen afet gibi olağanüstü durumlarda canlarını hiçe sayan Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) destek kararı alınmıştı. Bu karar çerçevesinde Pamukkale Belediyesi ile AKUT arasında protokol imzalandı. Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi’nin imzalamış olduğu bu protokol başta Denizli’de ki belediyelere ve diğer belediyelere örnek olacaktır diye düşünüyorum.

 

Kurucu bir ilçe belediyesinin belediye başkanı olarak, 5 yılı bile doldurmayan bir belediye başkanı olarak ilçede birçok vizyon projeye imza atan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yine sadece ilçeye değil bölgeye hizmet edecek önemli bir protokole imza attı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Pamukkale Belediyesi AKUT Eğitim Parkı ve Toplum Bilinçlendirme Seminer Merkezi olarak kullanılmak üzere Kınıklı Mahallesi, 6007 Sokak, No:5 adresinde bulunan atıl durumda olan park alanı ve içindeki yapının tahsisi ile ilgili protokol imzalandı. 2018 yılının son belediye meclisinde alınan kararla, bu alan Pamukkale Belediyesi ve Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) işbirliğinde, ortak hizmet projesinin protokolüne imza attılar.

 

“HÜSEYİN BAŞKANIN VİZYONU İLE EKSİĞİMİZİ KAPATTIK”

Pamukkale Belediye Başkanlığı makamında Başkan Gürlesin’i ziyaret eden AKUT Denizli ekibi üyeleri yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra protokol imza altına alındı. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, acil afet durumlarında lojistik ve eğitimin şart olduğunu belirterek, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e böyle önemli bir yer için teşekkür etti. Şalcı, “Pamukkale Belediyesi ve Hüseyin Gürlesin beye teşekkür ediyoruz. Uzun süredir önemli bir eksiğimizdi. Bu protokolle Hüseyin beyin vizyonu sayesinde önemli bir eksiğimiz kapattık.  Şu an artık bizimde bir yerleşkemiz var. Bu yerleşke bizim için çok önemli. Çünkü arama kurtarma acil durumlarda afetleri yönetebilmek için lojistik ve eğitim şart. Bu yüzden de bu açığımızı kapattık. Bundan sonra bu alanda Denizli ve çevresine çok daha iyi ve kaliteli hizmet vereceğiz. Umuyoruz ki bize ihtiyaç olmayacak. Ama ihtiyaç olduğu zamanda ekibimizin her an hazır olması lazım. Bu protokolle de bu yere sahip olduk. Ve bundan sonra da çok daha hazır bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da, mutlaka parkımızı ziyaret etmeleri” dedi.

 

GÜRLESİN, “BİZİM BAKIŞ AÇIMIZ BU”

 “Bu protokolün Pamukkale Belediyesi’nin başta şahsım Hüseyin Gürlesin olarak Pamukkale Belediye Başkanı olarak ve ekibimizin bakış açısını yansıttığını düşünüyorum” diyen Başkan Gürlesin, “Bu proje ile Vizyonumuzu ortaya koyduğunu düşünüyorum. Belli aralıklarla vurgu yapıyorum. Hiçbir zaman tribünlere oynamadık işte oynamadığımızın da ispatı bu. Derdiniz olursa, bir şeye inanıyorsanız, bir konuda samimiyseniz ve toplumu ilgilendiren konulara öncelik verirseniz işte böyle güzel protokollere imza atarsınız. Hüseyin Gürlesin’in de bakışı bu” dedi. Yaklaşık bir yıldan beri görüşmelere devam edilen bir proje olduğunu ifade eden Başkan Gürlesin, proje için her ayrıntıyı düşündüklerini belirtti. AKUT’un gönüllük esasına göre çalışan bir dernek olması, kamu yararı gözetmesinin önemli bir etken olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Ben güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum. AKUT kurulduğunda 21 m2 olan alanları, şimdi Pamukkale Belediyesi’nin tahsis ettiği 2804 m2 alanı olan bir yer verildi. Burada eğitimler verilecek. Biliyorsunuz Denizli birinci derece deprem bölgesinde. Zaten bu kararı verirken birçok etkenleri göz önüne aldık. AKUT’un yapmış olduğu hizmetler ortada. Bunlara bakınca böyle güzel bir yerin verilmesi gerektiğini düşündük. Hüseyin Gürlesin olarak ben inandığım için bunun altına imza attım. Hele hele şu bile olabilirdi, şu anda mesela aday değilim. Aday değilken bile şu anda gönül kırgınlığım var deyip imza atmayabilirdik. Ama biz o kişi değiliz. Ben şunu söylüyorum. Herkes kendine yakışanı yapar. Hele hele böyle kalıcı eserler bırakmak herkese nasip olmaz. 50 yıllık 100 yıllık belediyelerde dahi böyle bir şey yok. Ama 5 yılı doldurmayan bir belediye başkanı olarak kurucu ilçe belediye başkanı olarak böyle güzel bir projeye imza atmak büyük bir onur kaynağı. Bizde buna imza attığımız için mutluyuz” dedi.

 

MART AYINDA HİZMETE GİRECEK

 “Görev süresinde böyle kalıcı eser yapmak herkese nasip olmaz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “İnşallah ihtiyaç olmasın ama insanlarımızın o sıkıntılı anları için eğitimler verilerek hazır olması da en büyük hedefimiz. İnşallah burada okullarımızdaki çocuklarımızı orda ki parka götürüp küçük yaştan itibaren onların bu bilinçle yetiştirilmesini istiyoruz. Bu protokol bu nedenle çok önemli. En geç 10 Mart’a kadar, inşallah mümkünse Şubat’ın sonuna kadar eğitimler başlasın istiyoruz. Bu noktaya gelmesinde emeği geçen herekse çok teşekkür ediyorum. Başta şahsım ve belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. AKUT yönetim kurulu başkanımıza, AKUT gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Pamukkale Belediyesi’nin imzalamış olduğu bu protokol başta Denizli’de ki belediyelere ve diğer belediyelere örnek olacaktır diye düşünüyorum. Birçok belediye başkanı böyle bir protokole imza atmak isteyecektir. Bizde örnek olabilirsek, olacağız diye düşünüyorum ne mutlu bize. İmzalanan bu protokolün Pamukkale Belediyemize ve AKUT derneğimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.