Pamukkale Belediyesinden Dikkat Çekici Proje

Pamukkale Belediyesinden Dikkat Çekici Proje

Pamukkale Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş olan projeler dikkatleri çekmeye devam ediyor. Pamukkale Belediyesi, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için 3 boyutlu yaya geçidini uygulaması başlattı.

A+A-

İlçe çapındaki okullara vermiş olduğu destek ile dikkatleri çeken Pamukkale Belediyesi, şimdi de okul önlerindeki yaya geçitlerini çok daha güvenli bir hale soktu. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fatih Mahallesi’nde bulunan Hacı İbrahim Cin Ortaokulu önündeki yolda “3 boyutlu yaya geçidi” uygulamasını hizmete sundu. Sürücüler için optik yanılsama hissini uyandırmış olan 3 boyutlu çizimli yaya geçidi, sürücülere “yolda kasis var” görüntüsüyle araçların yavaşlamasını sağlamakta. 2 Hintli mucidin bulduğu “3 boyutlu yaya geçidi” daha çok Kuzey Avrupa ülkelerinde kullanılmakta.

 

ÖĞRENCİ VE MAHALLE SAKİNLERİ PROJEDEN MEMNUN

 

Çevre sakinlerinden Sevilay Efe yeni uygulama hakkında, Pamukkale Belediyesi’nin verdiği  bu hizmetten çok memnun olduğunu, 3 boyutlu yaya geçidinin çocuklar ve öğrenciler için çok faydalı olduğunu, bu uygulama için Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ettiklerini dile getirdi.

 

İLKLERE İMZA ATIYORUZ

 

Konu ile alakalı konuşan Başkan Hüseyin Gürlesin, kendilerinin her konuda vatandaşların yanında olduğunu, burada öğrenciler ve yayaların güvenliğini sağlamak için gerçekleştirdikleri 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasını başlattıklarını, asfalta uygulanan çalışmada uzaktan gelen sürücülere yolda kasis varmış gibi bir izlenim verildiğini ve bu nedenle de yavaşlamasını sağladığını, bu şekilde artık çocukların yaya geçidinden daha güvenli bir şekilde geçebileceğini, 3 boyutlu yaya geçidi uygulaması ile öğrenci ve yayaları güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamayı amaçladıklarını, Uygulamayı ilçe çapında yayıp okul önlerindeki yaya geçitlerini daha güvenli hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.