Pamukkale Belediyesi'nden Bir İlkin Daha İmzası Atıldı

Pamukkale Belediyesi'nden Bir İlkin Daha İmzası Atıldı

Pamukkale Belediyesi tarafından “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” Projesiyle Denizli ilinde bir ilke daha imza atıldı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi ve İŞKUR ortaklığında yapılacak “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projesi ile engelli vatandaşlara istihdam sağlanacak. Pamukkale İlçesi’nde başlattığı projeler ile öncülük eden Pamukkale Belediyesi Denizli ilinde bir ilke daha imza atıp, engelli vatandaşların hem eğitimi hem de üretken olması ile alakalı önemli bir projeyi başlattı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediye’sinin halka dokunması anlamında çalışmaların sürdüğünü, Belediyeler içinde İŞKUR ile yeni bir projeye daha imza atıp yine bir ilki başaracaklarını, bu proje ile hedeflediklerinin hem engellilerin topluma kazandırılmaları, hem de üretken olmaları olduğunu dile getirdi.

Denizli ilinde yeni kurulmuş bir belediye olmasına rağmen Pamukkale ismini her platformda duyurmayı başaran, Denizli’de ve hatta Türkiye’de ilçe belediyeler arasında önde gelen belediye olan Pamukkale Belediyesi, her yeni projeyle başarı grafiğini daha da artırıyor. Sağlık, eğitim, spor, güvenlik, turizm, sosyal belediyecilik gibi konularda öncü projelere imza atan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü ortaklığı ile “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projesinin protokolünü imzaladıklarını ifade etti. Pamukkale Belediyesi’nce 2018 senesi 1. Dönem Engelli ve Eski hükümlülere Yönelik Proje Hibe Desteği-Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri- çerçevesinde hazırlanmış olan bu iki proje Denizli tarihinde İŞKUR ile Proje yapan ilk belediye unvanını Pamukkale Belediyesi’ne de kazandırıyor.

IŞIK; “DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Başkan Gürlesin’in makamında buluşarak “Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor” projesinin protokolüne imza attılar. Pamukkale Belediyesi tarafından 2018 yılı 1. Dönem Engelli ve Eski hükümlülere Yönelik Proje Hibe Desteği-Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri-çerçevesinde düzenlenen ve sunulan 2 proje Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında İl İstihdam Kurulu kararıyla uygun görüldü ve İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan şirketlere yönelik kesilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyon kararı ile onaylanıp hibe almaya hak kazandığını belirten Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, gerçekleştirilen bu projeyle Denizli ilinde ilk kez, İŞKUR’la bir belediyenin bu alanda bir projeyi imzaladıklarını ifade etti.

 Işık, bugün çok güzel bir proje için buluştuklarını, kendisinin evvela bu projenin hazırlanmasında, Denizli ilinde ilk kez, belediyeler bakımından örnek olmasından Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ettiğini, güzel ve heyecanlı bir proje olduğunu, yapılan bu projenin, engellilerin istihdamının artırılmasına yönelik olduğunu, proje çerçevesinde engellilerin, hem mesleki eğitim hem de rehabilitasyon alıp istihdama katkı sağlayacağını, Pamukkale Belediyesinin de bu proje bittikten sonra bu proje çerçevesinde eğitim gören hem ortopedik hem de işitme engellileri ayrı ayrı olmak üzere istihdam edeceğini, kendisinin bu projelerin çoğalarak devam etmesini arzu ettiğini belirtti ve Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e tekrardan çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

GÜRLESİN, “YİNE BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ”

Pamukkale Belediyesi olarak yine bir ilke imza attıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, iki projenin de onaylandığını, bu proje ile bir ilke imza attıklarını ve farklı çalışmalar ile, halkın gönlüne dokunan, geleceğe yatırım olan projelere imza attıklarını ifade etti. Başkan Gürlesin, proje çerçevesinde “Engelsiz Hediyelik Eşya Üretim Atölyesinde” bedensel engelli vatandaşlara 3 ay, işitme engelli vatandaşlara da 4 ay eğitim vereceklerini dile getirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, alacakları kurslar sırasında ve sonrasında üretecekleri Turistik ve Hediyelik eşyaların Belediyeye ait Pamukkale Natural Parkta satılacağını ve gelirinin her bir ürünü üreten engelliye kalacağını, bu bağlamda ortopedik engelli bireylerin meslek sahibi olmaları hedeflendiğini bir yandan da turizme katkı sağlamalarının, yeni ürünler ortaya koyup şehri tanıtıcı materyalleri geliştirmelerinin düşünüldüğünü, diğer taraftan da kurs süresince eğitim alan Ortopedik ve İşitme engelli vatandaşların İŞKUR’dan günlük eğitim desteği verileceğini, kursiyerlerin Genel Sağlık sigortalarının da yapılacağını, bu projeyi de başarı ile sonuçlandırarak bundan sonraki süreçlerde de yine böyle engelli olan vatandaşlara da üretken olması ile alakalı aracı olmak vesile olmak istediklerini, kendisinin emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti.

BAŞVURULAR 16-23 MAYIS TARİHLERİNDE YAPILACAK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kursa katılımda bulunacak engelli bireylerin başvurularının 16 -23 Mayıs 2018 tarihlerinde Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce alınacağını, 30 gün içinde de kursların başlayacağını belirtti. Bu kurslara kayıt yaptıracak tüm ortopedik ve işitme engelli vatandaşları Pamukkale belediyesine çağıran Başkan Gürlesin, bu projenin engellilere ve üretim yapan camiaya, turizme hayırlı olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Pamukkale Belediyesi’nin bir ilki başarıp hayata geçirdiği “Engelliler üretiyor; Turizme katkı sağlıyor” projesi çerçevesinde kurs almak isteyen engelli bireylerde aranan şartlar ise şöyle:

En az %40 engele sahip olduğuna dair Resmi Engelli Raporu;

Emekli olmamak;

Örgün eğitim kurumunda halen öğrenci olmamak;    

En az 15 yaşını tamamlamış olması.

Başvurular şahsen Pamukkale Belediyesi Çınar Ek Hizmet Binası’nda bulunan Kültür İşleri Müdürlüğü’ne yapılacakt.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.