Pamukkale Belediyesi'nden Anlamlı Proje

Pamukkale Belediyesi'nden Anlamlı Proje

Denizli ilinin Pamukkale ilçesinde kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılması  hedefi ile çok önemli bir proje başlatıldı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi’nin da desteği ile başlatılan “Okumak Sizden Çaylar Bizden" projesi çerçevesinde kitap okuyanlara çay ikram ediliyor.

Kınıklı Mahallesi'nde belediye tarafından hizmet verilen Pamuk Kafe, Kitap Kafe ve Konuşan Bank isimli sosyal tesiste uygulamaya konulan proje kapsamında Çarşamba günleri saat 15.00 - 16.00 arasında kitap okuyanlara çay ikramı yapılıyor. Proje çerçevesinde her hafta bir okulun öğrencileri de sosyal tesiste ağılanıp Kitap Kafe'den yararlanma olanağı sağlanıyor.

OKUMA ALIŞKANLIĞI İÇİN

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından  yapılan açıklamada, belediye olarak kitap okuma alışkınlığı kazandırılması için farklı projelere imza attıkları belirtildi ve gençlerin ilgi göstermiş olduğu sosyal tesisi, rahat bir ortam sağlamak için ev ortamını aratmayacak biçimde düzenlendiğini dile getirdi. Gürlesin, sosyal tesis içindeki Kitap Kafe'de 3 bin adet kitap olduğunu özellikle vurguladı.

Başkan Gürlesin, bir saat de olsa sembolik olarak böyle bir çalışma ile kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini, hatta ileriki zamanda kitap kafenin içinde kitap okuyanlara her gün çay ikramının da olacağını ve amaçlarının kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.