Pamukkale Belediyesi 15 Temmuz’u Unutturmuyor

Pamukkale Belediyesi 15 Temmuz’u Unutturmuyor

Pamukkale Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak için çeşitli etkinlikler düzenledi

A+A-

 “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü” yoğun katılımla gerçekleşti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 15 Temmuz’u unutmamak gerektiğini ifade ederek, “Pamukkale Belediyesi olarak 105 gün önceki o kara gecenin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması için bu geceyi düzenledik” dedi.

 

 

Pamukkale Belediyesi, 15 Temmuz’da kalkışılan darbe girişiminde demokrasiye sahip çıkan halk için şükran günü düzenledi. Geçen hafta içinde 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki Yeni Cami’de mevlit gecesi düzenleyen Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü” de gerçekleştirdi. Yoğum katılımla yapılan geceye Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Veli Demir ve Adnan Kaya, Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

“15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

Pamukkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinlik Denizli’deki demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı “Demokrasi Nöbetleri Fotoğraf Sergisi” ile başladı. Sergini açılışında konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “15 Temmuz’un anılması için bu geceyi organize ettik. Şehitleri ve kahramanları anacağız. 15 Temmuz ülkemiz ikinci bir kurtuluş savaşı. Rabbim böyle acıyı göstermesin ve yaşatmasın. O gece hayatını bu vatan için siper eden 294 şehidimize rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. Ülkemizin üzerine oynanan bir çok oyun var. Bugüne kadar vatan, millet ve bayrak için şehit düşenleri de bu etkinliğimizle anıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak 105 gün önceki o kara gecenin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması için bu geceyi düzenledik. Katılımız için çok teşekkür ederim” dedi. Konuşmanın ardından “Demokrasi Nöbeti Fotoğrafları Sergisi”nin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Protokol üyeleri ve davetliler sergiyi gezerken, o gece yaşananları bir kez daha anımsamış oldu. Sergide yer alan fotoğraflar 15 gün boyunca Pamukkale

Belediyesi’nin YSE’de bulunan binasında açılan Pamukkale Kafe’de sergilenmeye devam edecek.

 

 

TİYATRO OYUNU ALKIŞ ALDI

 

“15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü” etkinlikleri Hasan Kasapoğlu Tiyatro Salonu’nda Fatih Akşit’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İstanbul Ferah Tiyatrosu oyuncuları “Ölümsüz” temasıyla “Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı” adlı oyunu sergiledi. Oyun büyük alkış aldı. Etkinlikler kapsamında Denizli Şairler Platformu’ndan şairler Mustafa Kayalı, Bilal Tekin ve Halil Gençoğlu, Sakarya Türküsü, Dua Şiiri, Demokrasi Şehidi Ömer Halisdemir anısına ’30 Kuş’ adlı şiirler seslendirildi. Daha sonra Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından demokrasi şehitleri için dualar edildi. Tören sonunda geceye katkı veren isimlere teşekkür çiçekleri verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ferah Tiyatrosu oyuncularına çiçek verirken, Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan Şair Halil Gençoğlu’na çiçeği takdim etti. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, şair Mustafa Kayalı’ya ve İl Müftüsü Mehmet Aşık ise Bilal Tekin’e çiçek vererek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.