Pakistan'da patlama: 72 ölü

Pakistan'da patlama: 72 ölü

Pakistan Lahor'da bir lunaparkta meydana gelen patlamada en az 72 kişi öldü, 300 kişi yaralandı. Kurbanlarının çoğunun çocuk ve kadın olduğu saldırıyı Taliban üstlendi.

A+A-

Pakistan'ın Lahore şehrinde bir lunaparkta gerçekleştirilen intihar saldırısı sonucu en az 72 kişi öldü, 300'ü aşkın kişi ise yaralandı. 8 kilo patlayıcı kullanıldığı tahmin edilen saldırıyı Taliban üstlendi.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Pakistan'ın Lahore şehrindeki Gülşen Parkı'nda büyük bir patlama meydana geldi. İntihar saldırganın gerçekleştirdiği patlamada, şimdiye kadar en az 72 kişi öldü, 300'ü aşkın kişi de yaralandı. Yaralıların çevre hastalerde tedavi altına alındığı bildirildi. Ağır yaralıların da bulunduğu saldırıda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

EĞLENMEYE GELEN HALK HEDEF SEÇİLDİ

Pencap eyaletindeki Başbakanlık kaynakları, "Gülşen İkbal" adlı lunaparktaki bombalı saldırının, pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği ifade ederek, yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu bildirdi. Patlamadan sonra kaosun yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve polisin sevk edildiği kaydedildi

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.