Paha Biçilmez Bir Değer

Paha Biçilmez Bir Değer

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi Belediye Başkan A. Adayı Şeniz Süzek Doğan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yılı sebebi ile bir açıklamada bulundu.

A+A-

Şeniz Süzek Doğan yapmış olduğu açıklamasında, Türk halkının, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen varlığını kaybettiği günün 80. yılını yaşadıklarını ama Atatürk’ün, açtığı yol ve gösterdiği hedefler ile hiçbir zaman aramızdan ayrılmadığını, bilhassa güzel ülkenin geçtiği bu karanlık günlerde kendilerine umut veren Atatürk’ün ışığı olduğunu ifade etti.

Doğan açıklamasının devamında, Atatürk’ün tartışmasız, Türkiye için en önemli değer olduğunu ama dünyada da önemli bir lider, bir rol model olduğunu, kadınlara dünyada ilk olarak sunmuş olduğu seçme ve seçilme hakkı ve çocuklara özel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kurtuluş mücadelesi için meşale olarak görülen 19 Mayıs’ı gençliğe adamasının yalnızca bazı örnekler olduğunu ve dünyadaki ve özellikle Türk toplumunda ki karşılığının ise, paha biçilemez olduğunu belirtti.

Mücadeleye Devam

Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Milli Mücadelenin ardından muasır medeniyet seviyesine adanan bir toplum için gerekli olanın kadın, genç ve çocukların gücü olduğunun farkına varan Atatürk, ‘Milletimiz kuvvetli bir millet olmaya azmetmiştir. Bugünün gereklerinden biri de kadınlarımızın her bakımdan yükselmelerini temindir’ sözleri ile dünyada kadınlara 2. sınıf insan gözü ile bakılırken, toplumun geliştirici parçası olarak gördüğünü ortaya koymuştur. Bugüne dek olduğu gibi bir Türk, bir cumhuriyet kadını olarak, Ulu Önderimiz Atatürk’ü şükran ile ve minnet ile anıyorum. Atatürk’ün ışığında, Atatürk’ün evladı olarak topluma yararlı olmak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gösterdiği hedefe ulaşmak için mücadele etmeye devam edeceğim.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.