Öztürk’ten Öztürk’e şok sorular!

Öztürk’ten Öztürk’e şok sorular!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yasin Öztürk, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk’ü partizanlık yapmak, özel hastanelere hasta yönlendirmek ve başarısızlıkla suçladı. MHP’li Öztürk, dr. Berna Öztürk’e, “Hangi özel

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yasin Öztürk, basın toplantısı düzenleyerek, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı. Denizli kamu Hastaneleri Birliği’nin Türkiye’de sondan 12’nci olduğunu belirten MHP İl Başkanı Öztürk, “İlimizde faaliyet gösteren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği başında bulunan Dr. Berna Öztürk her toplantıda, bulunduğu her ortamda Hastaneler Birliğinin başarısından bahsetmektedir. Halbuki yaklaşık 2 hafta önceSağlık Bakanlığının yapmış olduğu Türkiye geneli Hastaneler Birliği başarı sıralamasında 89 birliğin içinde ne yazık ki Denizli’miz 78.nci sıradadır. Sayın Genel Sekreterin başarıdan kasdı 11 tane birliği geçmek mi? Ağrı, Van, Hakkari ve Tunceli’yi geçmek mi başarı sizce? Siirt, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak illerindeki Birliklerin bile bizden daha başarılı olması hiç mi yüzünüzü kızartmıyor?” dedi.

“HASTALARA ÖZEL HASTANE TAVSİYESİ”

İlçelerden sürekli hastanelerle ilgili şikayetler aldıklarını belirten MHP İl Başkanı Öztürk, “Çoğu ilçemizde uzman doktor bulunmadığı veya geçici görevle uzman doktor görevlendirildiği; bunların da çeşitli bahanelerle merkeze geri alındığı, çoğu hastanemizde doğum bile yaptırılmadığı ve sürekli ambulanslarla merkeze hasta nakli yapıldığı söylenmektedir. Nakil esnasında hastalara özel hastanelerin tavsiye edildiği şüpheleri daha da artırmaktadır” dedi.

“HANGİ ÖZEL HASTANENİN SAHİBİYLE AKRABASINIZ?”

MHP İl Başkanı Öztürk, basın toplantısında Genel Sekreter Berna Öztürk’e şu soruları yöneltti:

-Daha önceki göreviniz esnasında (Genel Sekreter yardımcısı) önceki valimiz Yavuz Erkmen zamanında hastaları özel hastanelere yönlendirmeye çalıştığınızdan dolayı soruşturma geçirdiniz mi?

-Herhangi bir özel hastanenin sahipleri ile yakın derece akrabalığınız var mı?

-Devlet hastanelerinin başındaki en yetkili kişi olarak; özel hastane sahiplerinden birinin yakını olmanız ve sizin bu makamda hala çalışıyor olmanız ne kadar etik? Birbiri ile çelişmiyor mu?

-Tüm bunlara rağmen nasıl bir siyasi güç arkanızda ki sizi bu makamda tutabiliyorlar?

-Zaten makama gelişiniz esnasında da çeşitli spekülasyonlar olmuştu. Bu siyasi güç; birliği sondan 12. sırada bırakmanıza rağmen neden arkanızda duruyor?

 

PARTİZANLIK SUÇLAMASI

İktidarın Genel Sekreter Öztürk’ün arkasında durmasının nedeninin partizanca tutumları olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı açıklamasını şöyle tamamladı:

Acaba şu sebeplerden olabilir mi?

1-7 Haziran Seçim döneminde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak astırdığınız afişte tarihte birliğin olmadığını zaman dilimini de içine alarak A.K.P iktidarının tüm dönemini vurgulayarak 13 senedir sağlıktaki başarıdan bahsetmiştiniz. ( “2002’den önce Hastaneler cefa merkezi idi. Şimdi Deva merkezi oldu.”)

Bu iktidar dalkavukluğu mu sizi başarısızlıklarınıza rağmen koltukta tutuyor?

2-Çalışanlar arasında siyasi ve sendikal ayrım yaparak; mevcut iktidarın yandaşı olmayanları türlü baskı ve tehditlerle, azarlama ve hor görmelerle kafanıza göre oradan oraya görevlendirmelerle personelinizi baskı altında tutarak yaptığınız partizanlık mı sizi koltukta tutuyor?

3- Hastaneler içindeki yazılım sistemlerinin, cihazların çoğunu özelleştirerek siyasilerin yakınlarına rant sağlayarak mı koltukta tutunabiliyorsunuz?

Bu tür uygulamalarla gördüğünüz gibi hizmet sıralamasında Denizli’mizde Devlet Hastanelerinin hizmet kalitesi aksamış; dolayısı ile vatandaşlarımız özel hastanelere yönlenmek zorunda bırakılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmetleri alabilmesi için yukarıda bahsettiğim sıkıntıların ivedilikle giderilmesinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.