Öztürk: Doların Yükselişi Yatırımcıda Sıkıntı Yarattı

Öztürk: Doların Yükselişi Yatırımcıda Sıkıntı Yarattı

TÜRKİYE Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, dolardaki yükselişin yatırımcı açısından ciddi sıkıntı yarattığını ve bu yılın kolay geçmeyeceğini söyledi.

A+A-

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği ile Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle; Anemon Otel'de 'Tekstilde yenilikçi uygulamalar ve yenilik ekosistemi' konulu panel düzenlendi. Panele ünlü tasarımcı Atıl Kurtoğlu, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, Türkiye Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Yaşar Küçükçalık konuşmacı olarak katıldı.

 

YATIRIMCIDA SIKINTI YARATTI

 

Panel öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztürk, dolardaki hızlı yükselişin ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi. Öztürk şöyle dedi:

 

"Doların yükselişi yatırımcı açısından ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor. Kendi içimizde işlerini genişletmek isteyen, pazar ihtiyaçlarını yönelik ve teknoloji anlamında işlerini genişletmek isteyen arkadaşlarımız beklemeye geçti. Çünkü ağırlıklı olarak herkes krediyle çalışıyor. Dolardaki artış ne zaman biter, toparlanma ne zaman olur, bilemiyoruz. Bu belirsizlikler dövizle beraber devam edecek diye düşünüyorum."

 

'DAYAĞI BİZ YİYORUZ'

 

Bu yılın zorlu başlayıp böyle geçeceğini savunan Hüseyin Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Dolar-Euro paritesi, ABD ve Avrupa arasındaki soğuk savaşın nerede duracağını bizim kestirmemiz mümkün değil. Bildiğimiz bir şey var dayağı biz yiyoruz. İhracatın düşmesiyle ilgili sıkıntılarımız endişelerimiz var. Önemli ölçüde yatırımlar yaptık. Türkiye'nin 5- 10 yıl öncesine göre edinimleri oldukça yüksektir. Ama pazar kaybımız da oldukça büyük ölçüde ve sıkıntıdadır. Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu'ya kadar son dönemde de Rusya'nın sıkıntıları birebir bizim sektörü ilgilendirmiştir. Yaşanan olumsuzluklar Türkiye'deki istihdamı da ciddi anlamda olumsuz etkisi olmuştur. İstikrar etrafımızdaki ilişkilere bağlı. 'Bozulan istikrar 8- 10 yıldan sonra toparlanır' diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.