Öztürk, Mecliste Bir İlke İmza Attı

Öztürk, Mecliste Bir İlke İmza Attı

27. Dönem Milletvekillerinin Meclis'te yaptıkları yemin törenleri başladı. İYİ Partili Yasin Öztürk yemininden sonra “Bozkurt” işareti ile kürsüden ayrıldı.

A+A-

MHP'den İl başkanlığı görevinden alınan ve sonra da partiden ihraç edilmiş olan Denizli MHP eski il başkanı, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM'de yaptığı yemininden sonra kürsüden "Bozkurt" işareti yaparak indi.

Yasin Öztürk, MHP il Başkanlığı görevinden alınması ve partiden ihraç edilmesinin ardından Meral Akşener hareketine katılarak İYİ Parti saflarına geçti. İYİ Parti Denizli İl Başkanı olan Öztürk, baskın seçim kararının ardından İl başkanlığından istifa etti ve İYİ Parti Denizli Milletvekilliği 1. Adayı olarak 24 Haziran sonrasında Meclis’e girme hakkı elde etti. Yasin Öztürk, bugün Mecliste yemin etti.

Mecliste bugün 27. Dönem Milletvekilleri yemin töreni için bir araya geldiler. Bugün Meclis’te önceki dönemlere göre 50 milletvekili daha fazlaydı. Yemin törenlerince İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ten ilginç bir hareket geldi.

Ülkücü kimliği ile de bilinen eski MHP’li Yasin Öztürk, daha evvel hiçbir milletvekilinin yapmadığı bir biçimde, yemin töreninin ardından kürsüde "Bozkurt" işareti yaptı ve Ülkücülüğünü mecliste de gösterdi.

Ülkücülüğümüzü Sorgulatmayız

Yasin Öztürk konu ile alakalı Akishaber’e yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bozkurt işareti Türklüğün sembolüdür ve bu işaret partiler üstüdür. Kimsenin bundan gocunmaması lazım. Biz Bozkurt işareti yaparak ülkü ocaklarında yetişip geldik. Ülkücülüğümüzü kimseye sorgulatmayız. Biz ne gömleğimizi ne de fikrimizi değiştirdik. Biz ülkücü doğduk ülkücü öleceğiz.” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.