Özelleştirmeler Dışa Bağımlılığımızı Artırıyor

Özelleştirmeler Dışa Bağımlılığımızı Artırıyor

Özelleştirmeler Dışa Bağımlılığımızı Artırıyor

A+A-

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararını milli ekonomiye vurulan bir darbedir. Bu son özelleştirme teşebbüsü ile halk sağlığının devlet eliyle riske atılmakta; aynı zamanda ülkenin dışa bağımlılığı her geçen gün daha da artırılmaktadır. Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi sırasında, yabancıların eline geçmesi önlenmelidir. Gayr-ı millî sermayenin ve taşeronlarının eline geçmesine engel olacak tedbirlerin alınması; özelleştirilen kamu kurumlarının daima Türk Milleti’nin malı olarak kalması gerekmektedir.

Türk Telekom, Tüpraş, Petkim, banka gibi stratejik kurumlarımız yabancı sermayenin eline geçerken; limanlar, elektrik dağıtım şirketleri, araç muayene istasyonları, kamu bina ve arsaları, birçok kâr getiren fabrikalar da özelleştirme ihaleleri yoluyla yabancıların olmuştur.

Özelleştirmelerle dışa bağımlılığımız artmış, içeride de oluşturulan rantlarla yandaş zenginlerin oluşumu sağlanmıştır.

Son olarak 14 şeker fabrikası Türk Milleti’nin geleceği ve sağlığı hiçe sayılarak bir oldu-bitti ile satışa çıkarılmıştır. Satışa çıkarılan bu şeker fabrikalarının bir çoğu düşük kapasite ile çalışmasına rağmen kâr eden ve kârlılığından dolayı plaket ile ödüllendirilen işletmelerdir. Yapılacak bu özelleştirme ile şeker pancarı üretimi sonlandırılarak çiftçiye darbe vurulacak, sağlığa zararlı olan nişasta bazlı şeker ithalatının önünün açılması ile de sağlığımız küresel sermayenin para kazanması uğruna tehlikeye atılacaktır.

Kârlı ve stratejik öneme haiz müesseselerin özelleştirmeler ile yabancı sermayenin eline geçmesi emperyalizmin, milli ekonomimiz üzerine koyduğu bir ipotektir. Siyasi ikballer uğruna, Türk Milleti’nin geleceğine ipotek konulmasına fırsat verilmemelidir.

Şeker veya herhangi bir kamu kuruluşu özelleştirilecekse; yabancıların eline geçmesi önlenmelidir. Bir o kadar önemli olan da dış sermayenin, iç işbirlikçilerinin eline geçmesine engel olacak tedbirler de alınmalı; özelleştirilen kamu kurumu Türk Milleti’nin malı olarak kalmalıdır.

 

Zafer Kodal - Millet Partisi Denizli İl Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.