Özel Olimpiyatlar PAÜ'de Başladı

Özel Olimpiyatlar PAÜ'de Başladı

Özel Olimpiyatlar PAÜ'de Başladı

A+A-

 Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata kazandırmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin ulusal çaptaki en büyük organizasyonu olan Ulusal Oyunlar, Pamukkale Üniversitesi bünyesinde yapılan açılış töreni ile başladı.

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin, ulusal çaptaki en büyük organizasyon olan,Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları 3 gün boyunca PAÜ Spor Salonu’nda yapılacak.

Açılış töreninde konuşma yapan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, “Özel Olimpiyatlar Türkiye olarak, bundan 35 yıl önceözel eğitim gereksinimi olan bireylerin önündeki engelleri kaldırarak, onları sosyal hayatın içine çekebilmek, diğer bireylerle spor ve sosyal alanlarda bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla yola çıktık.Etkinliklerle binlerce çocuğun hayatına dokunuyoruz. Bugünkü ulusal etkinliğimizde, Türkiye’nin dört bir yanından gelençocuklarımızın başarısını alkışlayan, yanımızda olan herkese teşekkür ederiz” dedi.Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı yaptığı konuşmada “Amacımız, özel çocuklarımızı, dar sınırlardan çıkarıp yaşamın akışı içine çekmek. Diğer bireylerle spor ve sosyal alanlarda bir araya gelmelerini sağlamak. Oyunlarda, özel sporcularımızın neler başarabildiğini görüyor, mücadelelerine ve mutluluklarına ortak oluyoruz. Ne kadar güçlü ve istekli olduklarını biliyoruz. Ama yolumuz uzun… Bizi bu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Törende konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, yaptığı konuşmada özel sporcuları Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları ekledi; ‘Spor her birey için önemlidir. Özellikle belirli bir eğitimle yapıldığında, bir yaşam biçimine dönüştüğünde, kişilere hem bedensel hem de zihinsel olarak büyük fayda sağlar. Spor oyunları, müsabakalar, şampiyonalar, olimpiyatlar ise spor branşlarının en üst düzeyde yapıldığı, çalışmanın, azmin, kazanmanın, başarıya ulaşma arzusunun zirve yaptığı büyük etkinliklerdir. Sportif etkinliklerde mücadele veren sporcuların tek isteği vardır, o da en iyisini yapmak, en iyisi olmaktır. Tıpkı Ampute Futbol Takımımızın Avrupa Şampiyonu olması ve Türkiye’yi sevince boğması gibi. Bugün burada gerçekleştirilen özel olimpiyatlar aynı amaç uğruna bireyleri kaynaştıracak oyunlardan biridir. Özel çocuklarımızı ve ailelerini, Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtirken, bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, organizasyona katılan tüm sporcu gençlerimize ise hayatları boyunca başarı dilerim’.

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa ise törende yaptığı konuşmada, 8. Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’na Pamukkale Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Özel Olimpiyat Oyunları kaybedenin olmadığı; özel sporculardan partner sporculara, öğretim elemanlarından gönüllü üniversite öğrencilerine; özel kamu kurum ve kuruluşlarını temsil eden protokol üyelerinden, oyunları izleyen tüm halkımıza; özel sporcu ailelerinden basın mensuplarına kadar tüm Türkiye’nin kazandığı oyunlardır. Buradaki ödül ise gülümseyen gözlerdir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Karma futbol, karma basketbol, karma voleybol, karma bocce, atletizm, masa tenisi ve yüzme dâhil toplam 7 branşta ter döken zihinsel engelli “özel sporcular”, turnuva coşkusunu doyasıya yaşayacak.

Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’nda bu yıl Türkiye’nin 32 ilinden 89 farklı kurumdan gelen 600 Özel ve 160 Partner sporcu mücadele edecek. Organizasyona 300 gönüllü, 200 antrenör ve öğretmenin yanı sıra destek veren doktorlar, teknik branş sorumluları ve ailelerle birlikte 1.250 kişi katılacak. Oyunlara katılan tüm özel ve partner sporcular, oyunların sonunda madalya sevincini birlikte yaşayacak. 

Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra gönüllü hekimler tarafından “Sağlıklı Sporcu Taramaları” da gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.