Özel Öğrencilerden Özel Yemekler
Denizli İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Alanı öğrencilerinin hazırlamış oldukları yemeklerden oluşan Yöresel Yemekler Festivali yapıldı.
Yöresel Yemekler Festivali’nin açılışına İl milli Eğitim Müdür Mahmut Oğuz da katılımda bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz festivalin açılış konuşmasında Denizli’nin ve değişik yörelerin meşhur yemeklerinin, okulun Yiyecek İçecek Alanı öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tarafından hazırlanıp sergilendiğini, yapılan bu çalışmalar ile ilin ve değişik yörelerimizin yemeklerinin tanıtımının yapıldığını, bunun yanında kültürümüzün güzelliklerinin yaşatılmasını da amaçladıklarını, emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu ve festivale ayrı bir anlam katan şeyin ise özel öğrencilerin hazırladığı yemeklerden oluşması olduğunu dile getirdi.
Denizli İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi okul bahçesinde yapılan 2.Yöresel Yemekler Festivali öğrencilerin, velilerin ve davetlilerin yoğun katılımı ile şenlik havasında geçti.
Özel Öğrencilerin Hazırlamış oldukları yemekler şu şekilde;
ARA SICAKLAR:
1-Mercimek Köftesi 2-Çiğ Köfte 3-Karışık kızartma 4-Mantı 5-Haşahaşlı Çörek 6-Gözleme 7-Yaprak Sarması 8-Yağ Mantısı 9-Su Böreği 10-Gül Böreği 11-Fasulye Yoğurtlaması 12-Börülce Böreği 13-Avcı Böreği
ANA YEMEKLER
1-Kuru Patlıcan ve Biber Dolması 2-Ekşili Tavuk 3-Keşkek 4-Izgara Köfte 5-Arnavut Ciğeri 6-İzmir Köfte 7-Ekmek Dolması 8-Pilav
SALATALAR
1-Tatar 2-Börülce Salatası 3-Kısır 4-Turşu 5-Mercimek Köftesi 6-Maş Fasulye Salatası
TATLILAR
ergÇikolata Soslu kek 7-Kedidilli tatlı 8-Brovni 9-Profitorol 10-Kağıtta Kek 11-Yaş Pasta
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.