Özbekistan ve Denizli Arasında Sağlık Köprüsü

Özbekistan ve Denizli Arasında Sağlık Köprüsü

Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği’nce Özbekistan ve Denizli arasında sağlık köprüsü meydana getirme için yapılan ve 3 gün süren kongrede bölgenin gelişmiş hastanelerine ziyaret yapıldı.

A+A-

İki ülke arasında sağlık turizmi bağının güçlendirilmesi amacı ile organize edilen kongreye ilgi yoğundu. Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinden Pamukkale ve Antik havuzu da ziyarette bulunan heyet bölgeye hayran kaldı.

İyi Niyet Anlaşması İmzalandı

Buhara Vali Yardımcı, Buhara Üniversitesi Rektörü ve Buhara, Namangan ve Fergana il sağlık müdürlerinin ve Özbekistan doktorlarının da katılımda bulunduğu kongrenin 2. gününde Pamukkale Üniversitesiyle karşılıklı iş birliği geliştirmek için eğitim ve araştırma alanlarında iş birliği protokolü yapılırken organizasyonun 3. Gününde yapılan gala yemeğinde Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Arzu Yaren,  Pamukkale Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sayın Gülsüm Çelebi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli STK başkanlarının katılımda bulunduğu yemekte davetliler konuşmalarını gerçekleştirirken, Pamukkale Sağlık Turizmi derneği ve Özbekistan İl sağlık müdürleri arasında da bundan sonraki süreci ilerletmek için karşılıklı olarak iyi niyet anlaşması imzalandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.