Özbaş, “Ormanlarımız Tekrar Yeşerecek”

Özbaş, “Ormanlarımız Tekrar Yeşerecek”

Sarayköy’de meydana gelen orman yangınının etkili olduğu Tırkaz ve Tekke Mahallelerine giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, herkesin merakla beklediği “Yanan bölgelere ne olacak” sorusuna açıklı

A+A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, AK Parti Milletvekili Cahit Özkan ile birlikte Sarayköy’de meydana gelen büyük yangının etkili olduğu Tekke ve Tırkaz Mahallelerine giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. İlk olarak Tırkaz Mahallesi’ndeki vatandaşlarla biraraya gelen AK Parti Milletvekili Özkan ve Başkan Özbaş ardından Tekke Mahallesi’nde Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli ekipler ile biraraya geldi.

“CİDDİ ANLAMDA ORMANLARIMIZI GENİŞLETTİK”

Tüm Denizli’ye geçmiş olsun dileklerinde bulanan Özkan, “Bizlerin ciğerleri yandı. Ormanı büyüklerimiz çok daha iyi bilir. Geçmişten bugüne ormanlarımız dışarıdan gelen müdahaleler ile zarar görüyor. Sarayköyümüzde meydana gelen orman yangını ile ilgili çalışmalar yapılıyor, tespitler yapılacak. 4 tane insanımızın hayatına neden olan 420 hektar ormanımızın yanmasına sebep olan faillerin peşine düşmek lazım. Tabiatın kanunlarına aykırı hareket edilirse af yok. Yanlış şehirleşme, yanlış ormana müdahale, yanlış üretim her zaman felakettir. Buradan ders çıkaracağız. En kısa zamanda bu ormanların rehabilite edilmesi yeniden kazandırılması en büyük hedefimizdir. Ben zaman zaman Bölge Müdürlüğümüze, şefliklere giderek bilgi alıyordum. Son olarak Denizli’de fidan dikilecek sahamızın neredeyse kalmadığını öğrendim. Milyarlarca ağaçlar dikildi. Çok şükür ciddi anlamda ormanlarımızı genişlettik. İnsanı nasıl yaşatacaksak ormanı da öyle yaşatmamız lazım. Hep beraber en kısa zamanda zararları ortadan kaldırıp Sarayköyümüzün eski doğasına kavuşması için gayret edeceğiz. Geçmiş olsun diliyorum” dedi.

BAŞKAN ÖZBAŞ EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Sarayköy’de meydana gelen yangının sonuna kadar olay yerinden ayrılmayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Olayları ilk dakikasından bu yana yaşamış biri olarak ekiplerin yaptığı bu işin ne kadar kutsal, ne kadar tehlikeli ve ne kadar mübarek olduğunu o gün bizzat şahit oldum. Yangın tek bir noktadan başlayarak rüzgarın etkisiyle değişik alanlara sıçramış. Bu yangın Orman Bölge Müdürlüğümüzün ve sizlerin gayretleri ile kontrol altına alındı. Bugün sizlerin sayesinde hamdolsun mahallelerimizde sağ salim, huzur ve güven içinde yaşayabiliyoruz. Muhtarlarımızdan, köyde yaşayan vatandaşlarımızdan ve siz ekiplerimizin yangına müdahale etme konusunda maharetiniz ile Sarayköyümüzün bu hasarı en az şekilde atlatmasına neden oldu” diye konuştu.

“ORMANLARIMIZ TEKRAR YEŞERECEK”

Herkesin merak ettiği konu olan yanan alanların ne olacağına açıklık getiren Başkan Özbaş, “ Yangında 420 hektar alanımız maalesef yandı. 6 ile 60 yaş arasın ormanlardan oluştuğunun bilgisini aldık. Denizli Orman Bölge Müdürümüz ve İşletme Müdürümüz ile görüştüm. Soğutma çalışmaları bitti, önümüzdeki günlerde bu ağaçların kesilmesi, temizlenmesi ve damgalanması söz konusu olacak. Ekim, kasım aylarından 2018 yılının mart ayına kadar biz tüm bu yanan bölgelerimizi orman ekiplerimiz ile birlikte tekrar ağaçlandıracağız. Yüzde 90’ını fidan ile kalan yüzde 10’luk kısmını da tohumlayarak tekrar ekim ve dikimini sağlayacağız. İnşallah bu kötü günler geride kalacak. Ormanlarımız tekrar yeşerecek” diye konuştu.

YANGIN BÖLGESİ İLE İLGİLİ SON DURUM

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı Sefa Karataş yangın alanındaki son durum  hakkında bilgi verdi. Karataş, “ Biz Sarayköy’deki ihbarı saat 17.00’de aldık. Yan alanına geldiğimizde Tekke Mahallisi girişinde toz, duman karışmış durumda üzerimize geliyordu. Arkadaşlara köyün boşaltılması gerektiğini söyledim. Rüzgarın etkisiyle 420 hektarlık alan yandı. Ben o gün ‘sabah olsun’ diye dua ettim. Rüzgar biraz gece hafifledi, ekiplerimiz yangının etrafını sardı ama bir daha doğu istikametinde yangını kaçırmış olsaydık belki bin 400 hektar alan daha yanacaktı. Onun için helikopterler bizim can damarlarımız oldu. Sabah olduğunda rahatladık. Batı illerinden Denizli, Antalya, Eskişehir, Isparta, Muğla ve Manisa olmak üzere 6 ilden 40 arasöz, 12 ranger, 6 tane dozer, 7 tane greyder, 3 uçak, 3 helikopter müdahale edildi. Araç desteği sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve Sarayköy Belediyemize de ayrıca teşekkür ederim. Yangın alanlarında kaba ölçümler yapıldı, hassas ölçümlerine de başladık. Neler yapabiliriz ölçüyoruz. Mevsim el verirse yıl sonuna kadar işlemesini yaparız. Şubat, marta kadar ağaçlandırırız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.