Otizmli Çocuklara Müzik Ziyafeti

Otizmli Çocuklara Müzik Ziyafeti

Er-Bakır Müzik Grubu Yüksek Mukavemet, ilk konserinde şarkılarını otizmli çocuklara söylediler. Denizli Otizm Derneği ortaklığı ile yapılan konserde otizmli çocuklar da sahnedeydi.

A+A-

Er-Bakır Müzik Grubu Yüksek Mukavemet, ilk konserini Denizli Barosu Hizmet Binası’nda yaptı. Türkiye’nin ilk otizm orkestrasını kuran Mustafa Akyüzlüer’in çalıştırdığı grup, Fatma Akyüzlüer’in şefliğinde sahnedeydi. Er-Bakır, SAK (Sosyal Sorumluluk ve Aktivite Kulübü) tarafından düzenlenen konserdeki birbirinden güzel şarkılar izleyicilere de coşkulu anlar yaşattı. Mustafa Akyüzlüer’in İstanbul’dan ve Denizli’den otizmli öğrencileri de muhteşem performansları ile geceye renk kattı.

GURUR DUYDUK 

Yüksek Mukavemet grubunun şarkılarını otizmli çocuklar için ve onlar ile beraber söylemesinden memnun olduklarını ifade eden Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç, dernek olarak otizmli bireylerin ve ailelerinin toplum ile bütünleşmesi için çalışmalar sürdürdüklerini dile getirdi ve 2018 senesi verilerine göre Amerika’daki her 59 kişiden birinin otizmli olarak doğduğunu, ülkemizde de otizmli sayısının gittikçe arttığını, bu anlamda Er-Bakır yönetiminin ve çalışanlarının yaşamlarında otizmlilere yer açmalarının kendileri için çok önemli olduğunu, onların harika performansına tanıklık etmekten gurur duyduklarını ve emeği geçen herkese çok teşekkür ettiklerini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.