Orta Asya'dan Dünyaya TARHANA
Tarhana, İlk kez Orta Asya Türkleri tarafından özellikle yoğurdun uzun süre saklanabilmesi için yapılmış ve daha sonra Anadolu, Orta Doğu, Balkanlar ve diğer Avrupa ülkelerine geçmiştir.
A+A-
Tarhana sadece çorba değildir.
Yufka ekmeğinden yapılan böreğe de katılır. Yemeklere sos olarak kullanılır. Kızartmalarda kızartma unu niyetine kullanılır.
Çiğ olarak yenilebilir; cips gibi yeneni de vardır.
Belki de en önemlisi, bir bebek mamasıdır. Özellikle süt ile çorba yapılırsa piyasadaki en iyi bebek mamalarından besleyicidir.
Tarhana çorbası, sabah kahvaltıları dahil her öğün yenebilir.
Tarhana fakirin yemeği ve katığıdır.
Etiketler : çorba, gıda, yemek, Besin, Türk mutfağı, Tarhana
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.