Orijinal Horozlar Dikkatleri Çekti

Orijinal Horozlar Dikkatleri Çekti

Denizli’nin simgesi Denizli Horozları ve tavukları Türkiye’de bu sene 2. Defa kapılarını açan Canlı Hayvan Fuarı’nda görücüye çıktı. 4 gün açık kalan fuarı ortalama 10 bin kişi ziyarette bulundu.

A+A-

Denizli Horozları ve tavuklarının olduğu ‘Süs Hayvanları’ bölümü en fazla ziyaretçi ağırlayan bölümdü. Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkan Hasan Sağlam, gelecek yılda fuara katılacaklarını söyledi. Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası içinde bu sene 2. kez Canlı Hayvan Fuarı yapıldı. Fuarda açılan 76 stantta 300’e yakın süs ve bahçe hayvanı görücüye çıktı. 4 gün devam eden fuarın son gününde de yapılan mezatta fuara getirilen hayvanlar sahiplendirildi.

İLGİ GÖRDÜ

Şehrin simgesi Denizli Horozlarını fuar alanı içerisinde kiraladıkları 250 metre karelik alan içinde tanıttıklarını belirten Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkan Hasan Sağlam, Türkiye’de canlı hayvan fuarının yalnızca Afyonkarahisar’da açıldığını, bu sene 2 defa kapılarını açan fuara firmalar ve hayvan dostlarının büyük bir ilgi gösterdiğini, dernek olarak kendilerinin kiraladıkları bölümde üyelerin beslediği orijinal Denizli Horozları ve Denizli Tavuklarının tanıtımını yaptıklarını, uzun ötüşleri, heybetli görünüşleri ve parlak tüyleri ile Denizli horozlarının fuarda büyük ilgi gördüğünü, standın ziyaretçi akınına uğradığını, gençleri çocukları hayvan sevgisi ile büyütmek için dernek olarak çıktıkları yolda ilerlediklerini,  fuar sonunda sergilenen hayvanların sahiplendirildiğini, süs ve bahçe hayvanlarının yeni yuvalarına da kavuştuğunu, gelecek senede dernek olarak fuara katılacaklarını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.