Operasyon Bir Hafta Önce Yapılmıştı

Operasyon Bir Hafta Önce Yapılmıştı

Türkiye genelinde FETÖ operasyonları aralıksız devam ediyor. Gözaltına alınan şahıslar ile alakalı işlemlerde sonuçlanıyor.

A+A-

Alınan bilgilere göre İzmir merkezli 3 şehirde Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı yapılan operasyon sonucunda gözaltına alınmış olan 14 zanlıdan 6'sının tutuklandığı öğrenildi.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünden sonra başlayan FETÖ operasyonları aralıksız sürüyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılı tarafından, FETÖ'nün etkinliklerinin deşifresine yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde İzmir merkezli olmak üzere Denizli ve Diyarbakır illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınmış olan 14 zanlının İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde devam işlemleri bitti.

6 Kişi Tutuklandı

İzmir adliyesine gönderilen ve savcılık sorgularından sonra Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılmış olan zanlılardan 6'sı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçu ile tutuklandı, 7 kişi ise adli denetim koşulu ile, bir kişi de yurt dışı çıkış yasağı konulup serbest kaldı.  Operasyon İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 11 Eylül tarihinde İzmir, Denizli ve Diyarbakır illerinde eş zamanlı bir şekilde yapılmış ve operasyonda 14 zanlı gözaltına alınmıştı. FETÖ'nün kapatılmış olan dernek ve sendikalarına üye oldukları da tespit edilen ve içlerinde meslekten atılan öğretmenlerin de olduğu zanlıların örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısından sonra Bank Asya'ya para yatırdıkları ve örgütün kriptolu iletişim programı ByLock'u kullandıkları tespit edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.