Online Alışverişte 'Güven Damgası' Dönemi

Online Alışverişte 'Güven Damgası' Dönemi

İnternet alışverişlerinde güvenliğin sağlanması için çalışmalarda bulunan Ticaret Bakanlığı’ndan, yapılan açıklamada güven damgası sisteminin devreye girdiği belirtildi.

A+A-

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre tacir ve sanayicilerin üst kuruluşu TOBB’un güven damgası sağlayıcısı olarak yetkilendirildiği ve e-ticaret sitelerinde bu damganın kullanılacağı ifade edildi.

Güven damgası ile internet kullanıcılarının online alışveriş yapmalarının önündeki başlıca engellerden olan güvenlik, gizlilik ve hizmet kalitesi ile alakalı konularda yaşanan endişelerin giderileceğine dikkat çeken bakanlık  100 Günlük Eylem Planı’nda da yer alan güven damgası uygulamasının devreye girdiğini belirtti.

Detaylı Bilgiler Yer Alacak

Ayrıca, e-ticaret sitelerinde elektronik ticarete konu olan malın stok bilgisi, içeriği, malzemesi, ölçüleri gibi özellikleri ile alakalı ayrıntılarla gerçek boyutlarının anlaşılmasını mümkün kılan görseller gibi pek çok ayrıntıya yer verileceğini vurgulayan bakanlık yetkilileri, alıcıya kargo takip olanağının sunulacağını, bu gibi uygulamalar ile de hizmet kalitesinin artırılmasının sağlanacağını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.