Onaylı Instagram Türkiye’de

Onaylı Instagram Türkiye’de

Instagram, Temmuz ayından sonra ilk olarak Avustralya'da sunmuş olduğu onaylı hesap talep etme özelliğini önceki gece yapmış olduğu bir güncellemeyle Türkiye'deki kullanıcılarına da sundu. Peki, Instagram’da onaylı hesap nasıl alınacak? Başvuru için ne ge

A+A-

Instagram, Temmuz ayı itibari ile evvela Avustralya'da sunmuş olduğu onaylı hesap talep etme özelliğini önceki gece yaptığı bir güncellemeyle Türkiye'deki kullanıcılarına da sundu. Bu güncelleme şimdilik İOS işletim sistemine sahip cihazlara açılmış durumda olsa da  yakın zamanda Android işletim sistemine de bu özelliğin geleceği ifade ediliyor. Şu an Android’te onaylanmış hesap formu aktif edilmedi.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Evvela Instagram'a giriş yapıyorsunuz. Ardından 'Ayarlar' bölümüne giriyorsunuz ve oradaki 'Doğrulama Talebi' sekmesine tıklıyorsunuz. Daha sonra kimlikte yazan ad ve soyadın tam yazılması gerekiyor. Firmaların da ismini tam olarak yazması çok önemli. 'Dosya Ekle' bölümünde ise devlet kurumu tarafından verilmiş olan bir kimlik (kimlik, pasaport, ehliyet vb.) yüklemesi yapacaksınız. Firmaların bu kısımda tescil belgesi, vergi levhası, fatura, şirket kuruluş belgesi vb. bir belge eklemesi gerekmekte.

Gerekli olan tüm belgelerin eklenmesinden sonra 'Gönder' butonuna basarak işlemi tamamlıyorsunuz. Daha sonra, 'Doğrulanmış simgenle ilgili isteğini gözden geçirdikten sonra sana haber vereceğiz.' Yazan bir bilgi notu ekrana gelecek.

Onaylanmış hesap başvuru işlemi bittikten sonra 30 gün içinden hesabın bağlı olduğu maile olumlu veya olumsuz bir bildirim gönderilmekte. Olumsuz olması durumunda hesabınızın tekrar gözden geçirilmesi gerekmekte. Ardından tekrar başvuru yapılabilir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.