''Öldü'' haberini yayanlar tespit edildi

''Öldü'' haberini yayanlar tespit edildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin öldüğüne ilişkin dün akşam saatlerinde yayılmaya başlayan iddiaların kaynağının kimler olduğu ortaya çıktı.

A+A-

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ölümüne ilişkin iddia dün akşam sosyal medyayı karıştırdı.

Sosyal medyada organize bir şekilde 'Devlet Bahçeli öldü' paylaşımlarının ardından MHP harekete geçerek paylaşım yapan bu hesapları tek tek takibe aldı.

"PARTİMİZ TARAFINDAN TESPİT EDİLDİ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"Genel Başkanımızı hedef alan ve sosyal medya üzerinden yürütülen dezenformasyonla alakalı çabalar partimiz tarafından tespit edilmiş ve gerekli bilgiler (dezenformasyonu üreten ve yayan sosyal medya hesapları) İçişleri Bakanlığı ile paylaşılmıştır. Emniyet Teşkilatımız konuyla ilgili tahkikatlarını vakit kaybetmeksizin başlatmıştır."

'ÖLDÜ' İDDİASININ KAYNAĞI FETHULLAHÇILAR

MHP'den konuyla ilgili yeni bir açıklama daha geldi ve FETÖ'ye dikkat çekildi. MHP'li Özdemir, Bahçeli'yle ilgili dolaşıma sokulan gerçek dışı içeriklerin FETÖ yandaşı hesaplar tarafından yayılmasının amaçlandığının değerlendirildiğini bildirdi.

BOT HESAPLAR AKTİF EDİLDİ

Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yapılan kapsamlı çalışma ve analizler sonucunda, Bahçeli'ye ilişkin dezenformasyonda rol alan 3 bin 776 hesap arasından 1179'unun bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap, 2 bin 597'sinin ise isimli hesap olduğunun tespit edildiğini belirtti.

"7 HESAP YÖNETİCİSİ TESPİT EDİLDİ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bunun yanında aynı kapsamda faaliyet yürüten önde gelen hesap sahiplerinin analiz ve arşiv kayıtlarında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret, tehdit, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma ve cumhurbaşkanına hakaret gibi suçlamalarından daha önce işlem yapıldığı belirlenmiştir. Ayrıca bahse konu dezenformatif içeriklerin bazı sosyal medya platformları üzerinden dolaşıma sokulduğu görülmüş olup, FETÖ'ye müzahir Twitter (X) hesapları tarafından yayılmasının amaçlandığı da değerlendirilmiştir."

FETÖ iltisaklı hesaplardan konuya ilişkin paylaşımlarda bulunulduğunun anlaşıldığını belirten Özdemir, "Konuyla ilgili çalışmalar devam etmekte olup, öne çıkan 7 hesap yöneticisi tespit edilmiş ve bunlar hakkında gerekli işlemler devam etmektedir." bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.