Okul Çantası Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Okul Çantası Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Bilinçsiz bir şekilde kullanılmış olan sırt çantalarının, çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz? Uzmanlar anne babaları okul çantası seçiminde dikkat etmeleri ile alakalı uyarıyorlar.

A+A-

Uzmanlar ağır okul çantalarının çocukların gelişiminde bazı fiziksel bozukluklara yol açtığını vurgulayarak, çantanın ağırlığının çocuğun ağırlığının yüzde 10'unu geçmemesine özen gösterilmesi gerektiğini belirttiler. Yani 40 kg'lık bir çocuk için maksimum ağırlığın 4 kg olması gerek.

Okul çantaları sırtta ve omuzlarda ağrıya sebep olmayacak ağırlıkta olmalı. 12 yaşından küçüklerin 4; 12-15 yaş arasındaki çocukların da 5 kilograma kadar olan çantaları taşıyabileceğini belirten uzmanlar çantanın uzun süre taşınmaması ile alakalı da dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Çanta Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli ?

Uzmanlar çanta seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde ifade ediyorlar:

1. Mümkün olduğunca hafif sırt çantaları seçilmeli. Bu sebeple boş ağırlığın mutlaka alırken göz önünde bulundurulması gerek. Bu arada tüm aksesuarların çanta ağırlığını arttıran etki oluşturacağını da aklınızdan çıkarmayın.

2. Bel hizasından 5 santim yukarısına kadar gelen çantaları tercih edilmeli. Daha aşağı inen çantalar bele fazla ağırlık yapabilir.

3. Pedlerle desteklenmiş bel ve omuz bölümü, bu bölgelere binen yükü azaltır.

4. Yaşı biraz daha büyük olan çocuklarda ekstra bel kemeri bele binecek ağırlığı azaltmada faydalı sağlayabilir.

5. Tekerlekli çantalar düz zeminlerde çekerek taşımaya da yardımcı olacağından çocuğun yükünü azaltmada yarar sağlayabilir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.