Öğretmenlerimiz Başımızın Tacıdır...

Öğretmenlerimiz Başımızın Tacıdır...

Öğretmenlik en başta bilgisiyle öğreten tecrübesiyle öğütleyen, uzak görüşlülüğüyle öneren bunların yanında geleceği özveriyle hazırlayan bir mesleğin unvanıdır.

A+A-

Öğretmenlerimiz bir gelecek ümidi, varlık, birlik ve kimlik çeşmesidir. Öğretmenin huzursuz, heyecansız, donanımsız, borçlu aç ve açıkta olduğu bir ülkede sağlıklı ve sağlam gelecek projesinin çıkması imkansızdır. Yarının kilidini açacak anahtar öğretmenlerin elindedir. İstikbalin mimarı öğretmen milli ve manevi ihtişamı yaşatacak en önemli unsurdur.

Öğretmenlerimizi rahat ve sorunsuz hale getiremeyen bir siyasi iktidarın başarıdan söz etmesi mümkün değildir. Her 24 Kasımda öğretmenlerimiz milletimizin en fedakar unsurları olduğu dile gelir, öğretmenlerimiz bugün hatırlanır ama maalesef bunun gereğini somut ve inandırıcı bir şekilde yapacak irade ortaya konulmamaktadır. Bugün de öğretmenleri kutlamak, süslü ifade ve tanımlarla övmek bir gelenek haline gelmiştir. Ne var ki bu önemli günde haklarından onca methiyeler düzülen yere göğe sığdıralamayan aziz öğretmenlerimiz 25 Kasım sabahından itibaren unutulmuşluğa terk edilmektedir.Bu sonuç huzursuz öğretmen, eğitimsiz öğrenci ve gerileyen ülke demektir.

Ülkemizin içinde bulunduğu maddi ve manevi çöküntünün telafi ve tamiri için öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Ancak önce öğretmenlere karşı sorumlulukların yerine getirilmesi gerekmektedir. Öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmaları, çağın bilgisiyle donanmaları, Türkçe konuşan Türkçe düşünen vatan, millet, bayrak sevdalısı öğrenciler yetiştirilmesini sağlayarak ortamın hazırlanması, ek ders ile eğitim ve öğretim tazminatlarının yükseltilerek, eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması, özür grubu tayinleriyle ilgili sorunların çözülmesi, kadrosuz çalıştırılan sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve tabii olarak atanamayan öğretmen çilesinin tamamen sonlandırılması sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için olmazsa olmazlardır.

Öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltmek, eğitim ve öğretimi milli ölçülerde tekrar diriltmek zorunluluğumuzdur. Bu temennilerle öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmaz üzere, çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde vatan, millet, bayrak aşkı ile fedakarca görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyoruz. Alçak teröre kurban giden Şehit öğretmenlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet diliyoruz. Fiilen ve hukuken öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik yaşayan öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

M.H.P BULDAN İLÇE BŞK. MEHMET TUĞRUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.