Öğretmenler Gününde Eğlenceli Kutlama

Öğretmenler Gününde Eğlenceli Kutlama

Öğretmenler Gününde Eğlenceli Kutlama

A+A-

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ilk tören Hükümet Konağı önüne Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Buradaki törenin ardından Acıpayam Belediyesi Talip Özkan Sanat Merkezinde Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Acıpayam Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program ile devam etti.

Gerçekleştirilen kutlama programına Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam Garnizon Komutanı Binbaşı İsmail Güdül,PAÜ.Acıpayam MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İkbal Vurucu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Çiçekdemir, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum Amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Çiçekdemir yaptığı konuşmada, ‘’ Öğretmenlik; emek,özveri,sabır ve hoşgörü gerektiren öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Başta tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum’’ dedi.

Aday öğretmenler adına öğretmeni Kuyucak İlkokulu öğretmeni Ayşen Adamcı yaptığı konuşma da, ‘’Öğretmenlik mesleği insanda bir cevher olarak saklı bulunan ve kamunun ‘’ vicdan’’ diye adlandırdığı insanlık hüviyetinin bolca kullanıldığı bir alandır. Maddenin nesneleşme sürecinde çekilen zahmetlerin ve bu zahmetler esnasında dökülen kutsal alın terinin lezzetini tatmış kişilerin mesleğidir öğretmenlik. Ve tarihsel süreçte hikâyesini bulduğumuz ‘’insan gibi olabilme’’ kavgasının arenasıdır bu meslek. Yeni öğretmen modelinde öğretmen her zaman sorunun değil çözümün bir parçasıdır. Olmazların, yokların, imkânsızmışlar içerisinde dahi Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmelidir. Şuna yürekten inanıyorum ki, bugün ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincideyiz’’dedi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Esra Tuncer yönetiminde 2017-2018 eğitim - öğretim yılında stajyerliği kaldırılan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından, emekli olan öğretmen ve milli eğitim personeline hizmet şeref belgeleri verildi.

Acıpayam Anadolu Cumhuriyet Lisesi Rehber Öğretmeni Cemile Gençoğlu öğretmenlik anılarını salondakiler ile paylaştı. Ayrıca Acıpayam İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tevfik Kılınç Öğretmenler günü için kendi yazmış olduğu şiiri okudu.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenciler arasında yapılan şiir,resim, kompozisyon dallarında ve öğretmenler arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Acıpayam Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda şiirler,oratoryo,müzik dinletisi ve folklor gösterisi ile program sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.