Öğrencilere Geri Dönüşümün Önemini Anlattı

Öğrencilere Geri Dönüşümün Önemini Anlattı

Öğrencilere Geri Dönüşümün Önemini Anlattı

A+A-

Pamukkale Belediyesi “Geleceğimiz İçin Geri Dönüşümü Seçin” sloganıyla ilçede ilk ve ortaokul öğrencilerinde bilinç oluşturmak amacıyla “Çevre Bilinci ve Geri Dönüşüm Duyarlılığı” eğitim programına bu yıl da devam ediyor. Hacı Yılmaz Emine Urhan İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen eğitime katılan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, öğrencilere çevreyi ve doğayı korumak adına, geri dönüşümle ilgili bilgiler verdi. Başkan Gürlesin, “Çocuklarımızın, gençlerimizin küçük yaşlarda bu konuda bilinçlendirilmesi, daha güzel bir çevre için çok önemli” dedi.

 

Göreve geldiği günden bu yana, eğitim alanında yaptığı bir çok destek ve sosyal sorumluluk projelerine önem veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik Çevre Bilinci ve Geri Dönüşüm Duyarlılığı eğitim programına devam ettiklerini bildirdi.

 

“ÇEVRE ÇOK ÖNEMLİ”

 

Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından alanında uzman personel Çevre Mühendisi Durkadın Kazak tarafından verilen eğitimlerde öğrencilere çevre ne demek, çevre kirliliği nasıl oluşur, atık yağ ve atık pil, elektronik atıklar ve geri dönüşüm konusunda bilgilendirme eğitimi veriliyor. Hacı Yılmaz Emine Urhan İmam Hatip Ortaokulu’nda ki eğitim programına katılan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak, muhtarlık binalarında, okullarda ve ilçede belirli noktalara koydukları geri dönüşüm kutularına çöplerin ayrıştırılarak atılması gerektiğinin altını çizerek, “Atıkların geri dönüştürülmesi hem çevre sağlığı hem de ekonomi için son derece önemlidir. Geri dönüşümle elde edilen hammaddelerin maliyeti, sıfırdan üretilen hammaddelere göre oldukça düşüktür. Atıkların geri dönüştürülmesi aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına da yardımcı olacaktır” gibi kısa bilgiler aktardı. Gürlesin, “Amacımız halkımızın çöp ile geri dönüşümü ayırt etmesidir. Bunu sağlayabilmek için öncelikle çocuklardan başlıyoruz. Gelecek nesiller onlar olduğu için, bu eğitimlere ağırlık veriyoruz” dedi.

 

“PROJELERİMİZ DEVAMLILIK ARZ EDİYOR”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çocuklara öncelikle derslerine çok çalışarak, ailelerine, devletine, milletine birer hayırlı evlat olmaları gerektiğini öğütleyerek, geri dönüşümle de ilgili bilgiler verdi. Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak çevre konusunda farkındalık yaratmak ve bilinçlendirme yapmak adına atık yağ, atık pil, bitkisel atıklar, elektronik atıklar ve ambalaj atıkları ile ilgili 2015 yılından beri projeler yürütüyoruz. Hedefimiz geleceğe daha güzel bir çevre bırakabilmek. Bu konuda da özellikle çocuklarımızın küçük yaşlarda bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de eğitimlerimize geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda devam ediyoruz” diye konuştu. Başkan Gürlesin, konuşmanın sonunda okulda kullanılması için 5 adet top hediye etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.