Öğrencilerden İl Müftüsü Aşık'a Ziyaret

Öğrencilerden İl Müftüsü Aşık'a Ziyaret

Öğrencilerden İl Müftüsü Aşık'a Ziyaret

A+A-

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Prof. Dr. Cevat Akşit Öğrenci Yurdu öğrencileri ile Yurt Müdür Yardımcısı Münir Kara, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’ı makamında ziyaret etti.

 

Yurt Müdür Yardımcısı Münir Kara, Manevi Rehberlik Uzmanları Fatih Mehmet Eldemir, Mehmet Arif Topuz ve öğrencilerin katıldığı ziyarette Kale Müftülüğüne atanarak göreve başlayan İlçe Müftüsü Hasan Canlı ile İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Ortanca, Mehmet Yıgın, Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet de hazır bulundu.

 

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın önemine vurgu yapan Yurt Müdür Yardımcısı Münir Kara, “Camiler, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan önemli mekanlardır. Camilerimiz, Beytullah’ın yani Kabe’nin şubesidir. Bu hafta vesilesiyle, değerli müftümüzün şahsında tüm din görevlilerimizin haftasını tebrik ederim.” dedi.

 

Öğrencilerin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, gençliğin bir toplum için büyük bir nimet olduğunu, toplumun gelişim ile değişimi açısından gençliğe sahip çıkmak gerektiğini, her bakımdan donamlı gençlerin yetişmesinin toplumun huzur ve güveni açısından ne kadar önemli olduğunu söyledi.

 

Gençlerin, kendi değerlerine ve inançlarına daha bağlı, sahih bilgi ile yetişmesi gerektiğini belirten Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Siz, genç kardeşlerimizin ziyareti dolayısıyla memnuniyetimi bir daha ifade etmek isterim. Bugünün öğrenci ve gençleri, yarının büyükleri olacaksınız. Yaşadığımız zamanın kıymetini bilerek, geleceğe daha iyi hazırlanmalısınız. Çünkü geçen zamanın geri dönüşü yoktur. Allah’ın izniyle kendinizi iyi yetiştirseniz, bu aziz vatanımıza ve Ümmet-i Muhammed’e hayırlı hizmetler yaparsınız. Başta kendimize, annemize, babamıza, aile fertlerimize, ülkemize ve dinimize faydalı olmak istiyorsak, geceli gündüzlü çalışmamız lazımdır.” dedi.

 

Ziyaret sonunda öğrencilere Müftü Aşık, Kur’an Kerim meali ile “40 Ayette Namaz” ve “Kardeşlik” kartelası hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.