Öğrenciler Pamukkale'de Çevre İçin Yarışacak

Öğrenciler Pamukkale'de Çevre İçin Yarışacak

Pamukkale Belediyesi, ilçede öğrencilere yönelik olarak çevre sevgisi, bilinci ve duyarlılığının oluşturulması amacıyla öğrencilere çağrı yaparak iki önemli çalışmayı hayata geçirdi.

A+A-

Anaokulları ve ilkokullar arasında “Hayalimdeki Çevre” konulu resim yarışması, ortaokul ve liseler arası “Geleceğin Çevreci Mucitleri” proje yarışmasını başlattı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçedeki tüm öğrencileri çevre odaklı gerçekleşecek yarışmalara katılmaya davet etti.

 

Pamukkale Belediyesi, ilçede çevre duyarlılığı konusunda yapılan çalışmalarına devam ediyor. Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde daha temiz bir çevre, geri dönüşüm bilincinin artması ve sürdürülebilir çevre yönetimi noktasında sosyal ve kültürel anlamda yeni bir atılımda daha bulundu. Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü İlçede öğrencilere yönelik olarak çevre sevgisi, bilinci ve duyarlılığının oluşturulması amacıyla öğrencilere çağrı yapılarak iki önemli çalışmayı hayata geçirdi. Anaokulları ve ilkokullar arasında “Hayalimdeki Çevre” konulu resim yarışması, ortaokul ve liseler arası “Geleceğin Çevreci Mucitleri” proje yarışmasını başlattı.

 

HAYALİMDEKİ ÇEVRE RESİM YARIŞMASI

‘Hayalimdeki Çevre’ konulu resim yarışması ilçede anaokulları ve ilkokullarının öğrencilerine yönelik olarak düzenleniyor. Yarışma başvuruları 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 17.00’de son bulacak. Başvurular Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne veya cevrekoruma@pamukkale.bel.tr mail adresinden yapılabilecek. Eserlerin son teslim tarihi ise 13 Mayıs Cuma günü saat 17:00’de son bulacak. Ödül olarak birincilere bisiklet, ikincilere eşofman, üçüncülere futbol topu verilecek.

 

GELECEĞİN ÇEVRECİ MUCİTLERİ PROJE YARIŞMASI

 “Geleceğin Çevreci Mucitleri” proje yarışmasına ise ilçede ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecek. Çevre koruma konusunun tema olarak işleneceği yarışmada öğrenciler çevreyle ilgili diledikleri konuda çalışabilecek. Okullar, yarışmaya birden fazla projeyle, tekil olarak öğrenciler ise bir projeyle katılabilecek. Yarışma başvuruları 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 17.00’de son bulacak. Başvurular Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne veya cevrekoruma@pamukkale.bel.tr mail adresinden yapılabilecek. Yapıtların son teslim tarihi 13 Mayıs Cuma günü saat 17:00’de son bulacak. Ödül olarak birincilere Bilgisayar, ikincilere Tablet, üçüncülere Bisiklet verilecek. Her iki daldaki yarışmayla ilgili soru ve görüşler için 0(258) 212 80 59’nolu telefon veya cevrekoruma@pamukkale.bel.tr adresine e-posta gönderilerek iletişim sağlanabilecek.

 

“ÇEVRENİN KORUYUCULARI ÇOCUKLARIMIZ”

Pamukkale Belediyesi olarak çevre temizliği ve korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale İlçesi olarak temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yapmaktayız. Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. Ayrıca mahalle mahalle vatandaşlarımızla bir araya gelerek verdiğimiz ‘Çevre Bilinci’ eğitimi ile de tüm bu çalışmalarımızı pekiştiriyoruz. Öğrencilerimize yönelik gerçekleştireceğimiz bu yarışmalarla hem çevre bilinci, sevgisinin artmasına hem de çevre duyarlılığı, hassasiyetinin yükselmesine katkı koyacağımızı düşünüyorum. Çocuklarımız hem bu yaşlarında hem de yetişkin olduklarında elde ettikleri hassasiyetlerle doğanın ve çevrenin koruyucusu olacaktır.

Bu proje ile çevre bilincini ilçemizde daha da yukarılara taşıyarak, hem temiz bir çevrede yaşadığımız gibi geleceğimiz olan çocuklarımıza da temiz bir çevre bırakmış olacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.