Obama'nın yanağını okşadığı fotoğraf gerçek mi?

Obama'nın yanağını okşadığı fotoğraf gerçek mi?

G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama'nın yanağını okşuyormuşçasına göründüğü fotoğrafa, Cumhurbaşkanı Danışmanı Varank açıklık getirdi. İşte günün en çok konuşulan fotoğrafının sırrı...

A+A-

ANTALYA’da bugün başlayan G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğrafı, sosyal medyada en çok paylaşılan görüntü oldu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'nın yanağına dokunduğu görülen fotoğraf, çok tartışıldı. Sosyal medyada fotoğrafla ilgili çok sayıda yorum yer aldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank ise o anların videosunu da paylaştığı tweet’inde “G20 zirvesinde Cumhurbaşkanımızla Sayın Obama arasında yansıyan kare sadece açıdan kaynaklanıyor. Gerçeği yansıtmıyor.” dedi. 

 

 

O FOTOĞRAF NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dünya liderleri zirvenin aile fotoğrafını çektiriyordu. Çekimin hemen ardından liderler dağılırken, Erdoğan ve Obama bir süre yan yana geldi. Anadolu Ajansı muhabiri Berk Özkan o anda deklanşöre bastı ve bugünün çok paylaşılan fotoğrafı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.