O Veriler Düştü!

O Veriler Düştü!

TÜİK 2018 senesi, Ağustos ayı Dış Ticaret verileri açıklandı. Bu çerçevede Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın verdiği bilgilere göre Denizli’de;

A+A-

İhracat yüzde 2, ithalat yüzde 29.6 azaldı

TÜİK ile Ticaret Bakanlığı ortaklığıyla meydana getirilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 senesi Ağustos ayında, 2017’nin aynı ayına göre yüzde 2 azalıp 244 milyon 354 bin dolar, ithalat ise yüzde 29,6 azalıp 137 milyon 394 bin dolar oldu.

Ağustos ayında Denizli’nin bu değerler ile Türkiye çapında en fazla ihracatın olduğu 8. il olurken ithalatta da 12. Sıraya geldi.

En fazla ihracat yapılan ülke İngiltere oldu

Denizli ilinden, 2018 senesi Ağustos ayında en fazla ihracat yapılmış olan ülke İngiltere oldu. Bu ülkeye yapılmış olan ihracat 37 milyon 454 bin dolar oldu. İngiltere’yi sırası ile 22 milyon 630 bin dolar ile Almanya ve 16 milyon 289 bin dolar ile ABD takip etti.

En fazla ithalat yapılan ülke Rusya Federasyonu oldu

Denizli iline, 2018 senesi Ağustos ayında en fazla ithalat yapmış olan ülke Rusya Federasyonu oldu. Bu ülkeden yapılmış olan ithalat 27 milyon 167 bin dolar oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın verdiği bilgilere göre En çok ihracatı yapılan fasıl “Dokunabilir maddelerden hazır eşya; takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya; paçavralar” oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.