O Proje Başlatıldı

O Proje Başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Yaşam Tüneli Projesi, Denizli Afyonkarahisar Yolu Çetin Beton önündeki sabit kontrol noktasında hayata geçirildi.

A+A-

Türkiye’de gerçekleşen trafik kazalarının önüne geçebilmek için  pek çok alanda yapılmış olan araştırmalar sonucunda,  insanların okuduklarının yüzde 10’unu, duyduklarının yüzde 20’sini, gördüklerinin yüzde 30’unu, hem görüp hem işittiklerininse yüzde 50’sini anımsayabildiği gerçeğiyle karşılaşılmıştır. Bu gerçekten hareket ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Yaşam Tüneli Projesi, Denizli Afyonkarahisar Yolu Çetin Beton önünde bulunan sabit kontrol noktasında hayata geçirildi. Proje çerçevesinde, sürücülerde davranış değişikliği oluşturulup trafik kural ihlallerine engel olunması amacı ile “Cezalandırma” aşamasından evvel “Bilgilendirme” ve “Uyarma” yolu ile sürücülerin bilinçlendirmesi amaçlandı.

 

Projede kapsamında:

* Emniyet Kemeri Kullanmanın Gerekliliği

* Alkolün Şoförler Üstündeki Yakın ve Uzak Etkileri

* Cep Telefonunun İnsan dikkati üstündeki Olumsuz Etkileri

* Aşırı Hız ve Normal seyir Hızının İnsan yaşamı üstündeki değiştirilmez

Etkisi

* Yakın Takipten ve Hatalı Şerit Değiştirmeden Kaynaklanmış olan Kazalar

 

konularında, araç sürücüsüyle araçtaki yolcular, aracı ile beraber özel olarak hazırlanan, üstü ve çevresi kapalı portatif olarak meydana getirilmiş bir tünelin içine alınmakta, ses ve görüntü sistemleri vasıtası ile özel olarak hazırlanmış olan kısa film gösterimi izlemekte, soruları eğitici trafik personelince cevaplanmakta, varsa ihlal ettiği trafik kuralının neticeleri ile alakalı bilgilendirilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.